Companii

Softronic din Craiova va produce în acest an 11 locomotive. „Comenzile vin din Ungaria, Suedia, Bulgaria şi de la transportatorii privaţi de marfă de pe piaţa locală.“

Softronic din Craiova va produce în acest an 11...

Autor: Mirabela Tiron

29.07.2023, 15:51 15222

Softronic din Craiova,  singura fabrică de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, care a atins anul trecut afaceri de 231 de milioane de lei, va produce în acest an 11 locomotive pentru export şi operatorii privaţi locali, faţă de zece locomotive anul trecut.

„Comenzile vin din Ungaria, Suedia, Bulgaria şi de la transpor­tatorii privaţi feroviari de pe piaţa locală. Companiile de stat de la noi nu fac licitaţii pentru locomotive, urmează doar o licitaţie pentru mo­dernizare. În fiecare an noi încercăm să creştem producţia cu o locomo­tivă“, a spus pentru ZF Radu Zlatian, directorul de dezvoltare al compa­niei.  Fabrica a ajuns la 231 mil. lei afaceri în 2022, în creştere cu 75%, potrivit mfinante.ro şi calcu­lelor fă­cute de ZF. Softronic este un busi­ness românesc în care cel mai mare acţionar este Ionel Ghiţă, cu o cotă de 30% din capital. Softronic a mai produs la Craiova în afară de loco­motive şi trei trenuri de mare viteză Hyperion, ce pot ajunge la  o viteză de 160 de kilometri pe oră şi care au curse pe Craiova-Bucureşti-Constanţa şi pe Craiova-Bucureşti- Braşov.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro