Companii

Spaniolii de la Bamesa se pregatesc de venirea Ford

06.03.2008, 17:55 51

Compania spaniola Bamesa cauta teren in judetul Dolj pentru constructia unei fabrici de produse siderurgice destinate uzinei auto de la Craiova, preluata de grupul american Ford, potrivit autoritatilor locale.
"Bamesa lucreaza tabla pentru Ford si are deja o fabrica deschisa la Topoloveni. Ei cauta un teren intre patru si sase hectare pentru a deschide inca o fabrica. Au vizitat diverse locatii in zona Craiovei, Segarcea si Filiasi", a declarat ieri presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, citat de Mediafax.
Compania spaniola este prezenta pe piata locala prin Bamesa Otel, care mai are ca actionar si grupul european siderurgic Arcelor, firma care a fost creata pentru a procesa si distribui produse siderurgice in Romania. Oficialul local a adaugat ca mai multi investitori spanioli sunt interesati de terenuri pentru dezvoltarea de afaceri in agricultura sau industrie. Oficialul local a avut ieri o intalnire cu reprezentanti ai Ambasadei Spaniei la Bucuresti.
"Cei doi (reprezentanti ai ambasadei - n.r.) au fost interesati de un parc industrial. Noi le-am spus ca avem unul, insa este aproape plin. Le-am spus ca am solicitat 86 de hectare, apropiate de actualul parc industrial, pentru a intra in posesia lui si a face un nou parc industrial. Ei ar dori si o suprafata de 8.000 de hectare exclusiv pentru agricultura", a mai spus Prioteasa.
Prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a afirmat ca o parte dintre investitorii spanioli interesati de investitii in zona Craiovei lucreaza pentru Ford.

Semneaza la finele lunii

Semnarea documentelor de finalizare a privatizarii Automobile Craiova si predarea catre Ford vor avea loc la sfarsitul acestei luni, a anuntat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu. "Se va constitui o intreaga retea de furnizori de piese si componente in jurul acestei intreprinderi, care va deveni al doilea pol industrial major al industriei auto din Romania", a declarat premierul Tariceanu. El a mentionat ca la Salonul Auto de la Geneva a avut mai multe discutii cu reprezentantii unor companii importante din domeniul constructiei de automobile, care si-au manifestat interesul de a investi in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO