Companii

Spaniolii de la Garrigues intra pe piata de avocatura printr-o fuziune

02.07.2008, 18:20 16

Casa spaniola de avocatura Garrigues a intrat oficial pe piata romaneasca printr-o fuziune cu Mares & Asociatii, o firma de talie medie.
"Numele sub care vom activa va fi Garrigues Romania si ne vom concentra pe investitorii spanioli si portughezi care au afaceri aici. De asemenea, vizam si companiile americane cu afaceri in regiune", a spus Mihai Mares, fondatorul Mares & Asociatii, care in urma fuziunii a fost numit partener al firmei spaniole. Mares (31 de ani) a pus bazele firmei de avocatura in 2006, iar in prezent echipa are 10 avocati, existand planuri pentru dublarea acesteia in 2008. Garrigues este cea mai mare firma spaniola de avocatura, cu 2.000 de avocati care a fost fondata in 1941, potrivit informatiilor furnizate.
"Lucram cu Mares & Asociatii de mai mult timp, iar acum am decis sa facem un pas inainte, fuziunea venind in mod natural", a spus Jaime Fuster, partner al Garrigues responsabil cu extinderea in regiune.
Aproximativ 40% din veniturile Mares & Asociatii sunt generate pe segmentul de real estate, constructii si infrastructura, 25% in banking & finance, 25% pe energie, iar 10% de fuziuni si achizitii. Mares nu a dorit sa precizeze valoarea cifrei de afaceri inregistrata de casa de avocatura anul trecut, spunand numai ca exista premisele pentru o dublare anul acesta, pe fondul dublarii echipei.
Fuziunea dintre Garrigues si Mares & Asociatii vine
intr-o perioada efervescenta din punctul de vedere al evenimentelor pe piata avocaturii. Astfel White & Case a deschis un birou in urma unei investitii greenfield, in timp ce britanicii de la Allen & Overy au incheiat un parteneriat cu Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR), cele doua parti neexcluzand o absorbtie in urmatorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO