Companii

Stihl a demarat construcţia noii fabrici de 125 mil. euro la Oradea

Stihl a demarat construcţia noii fabrici de 125 mil....

Autor: Bogdan Alecu

01.04.2024, 17:08 1718

Compania Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, a demarat construcţia în Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borşului, o nouă locaţie de producţie in valoare de 125 mil. euro, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 147.000 mp.

“Dincolo de cele 150 de noi locuri de muncă, sunt convins că investiţia Stihl va genera dezvoltare pe orizontală şi va deveni un catalizator important pentru economia locală şi chiar regională. Investiţia vine în întâmpinarea politicii pe care o ducem, de a atrage la Oradea investiţii ce aduc plus valoare certă, generatoare de produse finite „Made in Oradea””, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Contractul privind investiţia s-a semnat anterior, în data de 28.06.2022, de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanţii Societăţii ADLO SA., respectiv reprezentanţii Societăţii Andreas STIHL Power Tools SRL.

“Ca autorităţi locale, ştim că investitorul privat este cel care generează creştere economică. În acelaşi timp, este datoria noastră, a autorităţilor, să amorsăm condiţiile propice dezvoltării accelerate şi sustenabile, la nivel de comunitate”, a spus Florin Birta.

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică al cărei acţionar majoritar este municipiul Oradea, administratorul a şase parcuri industriale în judeţul Bihor, a atras anul trecut investiţii totale de 28,3 mil. euro, în urma cărora vor fi create 10.200 de locuri de muncă până în anul 2028, conform unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Proximitatea faţă de Vest, conexiunea pe autostradă alături de nodurile intermodale dintre rutier, feroviar şi aerian, alături de disponibilitatea terenurilor şi deschiderea autorităţilor locale susţinute de la Bucureşti au făcut din Oradea în ultimii ani cel mai fierbinte punct de pe harta investiţiilor atrase de România.

La finele anului 2023, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea deţinea şase titluri de parc industrial,  patru amplasamente situate în Oradea pe Calea Borşului (144,73 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I, Strada Ogorului (80,19 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II, Strada Uzinelor - Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha), respectiv două amplasamente situate în judeţul Bihor, Parcul Industrial Săcueni (5,03 ha) şi Parcul Industrial Tileagd (9,22 ha). Pentru toate amplasamentele au fost finalizate şi aprobate planurile urbanistice zonale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO