Companii

Studiu Confidex: „Pentru următoarele şase luni, două treimi dintre manageri consideră că, în privinţa economiei naţionale, lucrurile se vor înrăutăţi“. Andrei Cionca, Impetum Group: Este un moment de precauţie. Optimismul managerilor români manifestat în urmă cu şase luni s-a disipat, lăsând iar loc pesimismului precaut

Care este starea de spirit a managerilor români pe final de 2023?

Andrei Cionca, CEO şi cofondator Impetum Group: Este un moment de precauţie. Optimismul managerilor români manifestat în urmă cu şase luni s-a disipat, lăsând iar loc pesimismului precaut.

Andrei Cionca, CEO şi cofondator Impetum Group: Este un moment de precauţie. Optimismul managerilor români manifestat în urmă cu şase luni s-a disipat, lăsând iar loc pesimismului precaut.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.11.2023, 00:06 342

Peste 60% dintre managerii care au răspuns chestionarului Confidex se pregătesc pentru condiţii mai dificile de lucru sau chiar de o recesiune, care ar urma trendul pieţelor din regiune şi zona euro.

Pesimismul precaut şi îngrijorarea cu privire la efectele modificărilor fis­cale sunt aspectele care carac­terizează sta­rea actuală de spirit din mediul local de business, potrivit con­clu­ziilor celei mai recente ediţii a stu­diului Confidex, rea­lizat de Impetum Group. Va­loa­rea in­di­celui Confidex a coborât astfel la 48 în semestrul al doilea din 2023, de la 50,1 în primele şase luni ale anului.

Cercetarea măsoară încrederea managerilor români în economie în cel de-al doilea semestru din acest an şi a fost realizată pe baza răspunsurilor a peste 550 de manageri şi antreprenori români.

„A scăzut de la 41% la 26% ponderea managerilor care se declară relaxaţi cu privire la starea economiei naţionale. Doar 28% dintre managerii români se aşteaptă la o creştere a investiţiilor publice în următoarele şase luni şi doar 14% estimează o creştere a investiţiilor private“, spune Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO