Companii

Studiu esuat al Aventis

27.11.2003, 00:00 16



Compania franceza Aventis SA a anuntat sistarea studiilor clinice asupra unui medicament experimental consacrat combaterii artritei reumatoide, din cauza efectelor secundare constatate, informeaza Reuters.



Aceasta decizie se adauga problemelor referitoare la noile produse ale companiei, care a inregistrat o serie de esecuri in ultimii doi ani.



Analistii au apreciat ca sistarea testului va fi perceputa negativ de investitori, deoarece se considera oricum ca Aventis are probleme din punct de vedere al liniei de productie.



Aventis si partenerul sau american in domeniul biotehnologiilor, Vertex Pharmaceuticals Inc, au anuntat ca vor sista faza a doua a studiilor clinice ale produsului pralnacasan, dupa ce testele pe animale au demonstrat efecte hepatice adverse ale medicamentului.



Companiile au luat aceasta decizie in colaborare cu Food and Drug Administration.



Intrucat efectele toxice au aparut in testele care presupuneau doze mari, pe termen lung, companiile au hotarat sa continue studiile prin doua experimente de faza unu, pe perioada mai scurta.



Cu toate acestea, analistii se intreaba daca testele pe termen scurt au o reala importanta, avand in vedere ca artrita reumatoida este o boala care necesita tratament de durata.



In functie de rezultatele studiilor pe animale, cele doua societati vor decide daca vor relua testul sistat.



Pralnacasan face parte din clasa de medicamente a inhibitorilor orali ai enzimei convertoare de interleukin-1 beta (ICE). Directorul pentru cercetare si dezvoltare din cadrul Aventis, Frank Douglas, a declarat ca isi mentine increderea in faptul ca asemenea medicamente sunt o metoda importanta de tratare a bolilor inflamatorii.(A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO