Companii

Testele rapide antigen pentru diagnosticul infecţiei cu COVID se conturează ca o nouă industrie în pandemie. Producătorul român DDS: Avem cereri puţine de la spitalele publice, 90% dintre clienţi sunt privaţi

Testul rapid se recoltează similar celui PCR, în probe de tampon nazofaringian, iar acurateţea este de 97%.

Testul rapid se recoltează similar celui PCR, în probe de tampon nazofaringian, iar acurateţea este de 97%.

Autor: Georgiana Mihalache

19.01.2021, 13:00 670

♦ Din 13 ianuarie, autorităţile au început să anunţe şi testele rapide efectuate pentru diagnosticarea COVID-19, alături de cele PCR ♦ Vlad Voiculescu, ministrul sănătăţii, a anunţat că vrea să crească nivelul de testare, inclusiv cu teste rapide, care dau rezultatul în 15 minute ♦ Producătorul român DDS Diagnostic spune că nu a primit încă solicitări din partea statului, deşi poate fabrica până la 50.000 de teste zilnic.

Testele rapide antigen au intrat începând din ianuarie în protocolul pentru diagnosticarea infecţiei cu COVID-19, după ce până acum doar testele PCR erau luate în calcul de către autorităţi. În primele şase zile de raportare, perioada 13-18 ianuarie, statul a realizat 46.000 de astfel de teste rapide, care dau rezultatul pozitiv sau negativ la infecţia cu COVID în 15 mi­nute, reducând semnificativ aşteptarea faţă de testul PCR.

Raed Arafat, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, a anunţat în noiembrie 2020 achiziţia a 3 milioane de teste rapide antigen. Un producător român, DDS Diagnostic, înfiinţat în 2002, specializat în domeniul diagnosticului in vitro, spune însă că statul nu a răspuns ofertelor trimise pentru achiziţia de teste rapide. „Avem cereri foarte puţine de la spitalele publice, peste 90% dintre clienţi sunt privaţi, dar trimitem oferte şi sperăm să avem un răspuns pozitiv din partea lor. Am înţeles că s-a făcut o achiziţie centralizată şi s-au dat multe teste la spitale. Avem preţuri competitive, numai că trebuie să avem un dialog, noi trimitem oferte”, a spus Dana Stan, CEO al DDS Diagnostic, pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO