Companii

Tiger Somes Dej isi mareste capacitatea de productie

17.04.2006, 00:00 45

Compania Tiger Somes din Dej a anuntat pentru acest an un program de investitii de aproximativ un milion de euro, in urma caruia fabrica de ambalaje va ajunge la o capacitate de productie de 90% fata de 50% cat este in prezent.

"IntenTionAm ca anul acesta sa achizitionam o linie de extrudare a hartiei cu polietilena si o statie automata de mixare a cernelurilor. Ne propunem, de asemenea, sa realizam cateva produse noi, printre care ambalajele flexibile multistrat care sa asigure bariere de protectie pentru produsele care se ambaleaza in vid sau pentru produsele din industria farmaceutica", a declarat Mircea Itu, directorul executiv al Tiger Somes.

Cresterea productiei va determina, la randul ei, si majorarea cifrei cu 37% fata de anul trecut, pana la 11 milioane de euro.

"Evolutia estimata este in stransa legatura cu investitiile in dezvoltarea capacitatilor de productie, dar si cu extinderea colaborarilor cu partenerii nostri externi din Franta si Germania. Pana anul acesta compania noastra livra doar o parte din materia prima pentru clientii din aceste tari, insa incepand de anul acesta, vom livra produse finite catre acesti clienti", a mai declarat Mircea Itu.

In 2005, investitiile s-au cifrat la aproximativ 500.000 de euro si au fost orientate tot catre modernizarea capacitatilor de productie. La inceputul lui 2004, compania a pus in functiune o noua fabrica de ambalaje flexibile cu o suprafata de 2.500 mp, investitia in noul punct de productie fiind de 2 milioane de euro.

Oficialul companiei a mai spus ca si cererea de pe piata romaneasca este din ce in ce mai mare si este determinata de cresterea capacitatilor de productie si de numarul mare de investitii realizate in sectorul alimentar.

Peste 50% dintre produsele firmei sunt destinate pietei europene, principalele destinatii fiind Italia, Franta, Germania, Slovacia, Austria, Turcia si Polonia. Peste 95% dintre produsele Tiger Somes sunt destinate industriei alimentare pentru ambalarea dulciurilor, a produselor de morarit si panificatie, a zaharului si a cafelei. Potrivit propriilor estimari, Tiger Somes detine o cota de aproximativ 35% din piata de ambalaje flexibile produse in Romania.

Tiger Somes s-a infiintat in 1992 ca o societate mixta romano-italiana, avand ca obiecte principale de activitate producerea hartiei cu polietilena, precum si realizarea ambalajelor fixe. Pentru dezvoltarea afacerii, producatorul dejean a achizitionat in 2001 un teren de 3,8 hectare. Constructia greenfield si dotarea cu utilaje a insemnat o investitie de 2,8 mil. euro. Actionariatul Tiger Somes este format din Valentino Fornaroli, care detine direct si indirect 72% din actiuni, Adrian si Mircea Itu, cu 24%, restul de 4% fiind impartite intre alti doi oameni de afaceri italieni. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO