Companii

Tipografia Dinamis Media Factory din Timisoara a renuntat la productie din cauza penelor de curent

08.09.2008, 14:27 154

Tipografia Dinamis Media Factory (DMF), controlata de omul de afaceri elvetian Peter Bayard, a inchis luna trecuta procesul de tiparire din Timisoara, transferandu-l in Germania, in urma intreruperilor cauzate de penele de curent repetate.
Pentru 2008 DMF estimeaza o cifra de afaceri de 1 milion de euro. Peter Bayard mai detine in Romania producatorul de solutii perfuzabile Helvetica Profarm, cu afaceri de
5 mil. euro.
"Pana acum trei saptamani am tiparit produsele in Timisoara, dar din cauza circumstantelor din Romania, incepand de la fluctuatiile de curent pana la service-ul insuficient al masinilor de tipar, prelucrarea tiparelor a devenit dificila", a declarat Joachim Reichelmann, directorul general al DMF.
Tiparirea a fost transferata unei tipografii germane din N?rnberg, faza de prelucrarea a produselor fiind realizata in continuare in Timisoara.
Potrivit lui Reichelmann, transportul comenzilor de pana la 200- 300 de kilograme este realizat de compania de curierat UPS, in timp ce comenzile mai mari de peste 1.000 de kilograme sunt transportate de compania romano-germana Carpathian Transport Line.
"Dezvoltarea in Romania va continua peste 2-3 ani, cand se va stabiliza piata, si vom construi si aici o tipografie care sa acopere volumul cererii locale. Deocamdata am achizitionat in Timisoara un teren de 25.000 de metri patrati, iar investitia in tipografie va fi de 3-4 milioane de euro", a spus Reichelmann.
In prezent, Dinamis Media Factory are 25 de angajati in Timisoara si circa 40 in Germania, iar principalii clienti din Romania sunt Continental Timisoara, Elba Timisoara, Bega Group sau JVC, pentru care tiparesc revistele proprii, flyere sau cartile de vizita.
In cadrul companiei functioneaza si departamente de design grafic si design web, cea mai recenta comanda fiind realizarea site-ului Camerei de Comert Elvetia - Romania (CCER). "Departamentul de web design a fost infiintat la cererea Camerei de Comert (CCER - n. red.), ce era client al Dinamis Media Factory si care ne-a solicitat sa ii dezvoltam o platforma online", a spus Reichelmann.
Compania desfasoara activitati similare cu cele din Romania in Germania, Elvetia, Marea Britanie, Danemarca si Austria, iar modul de operare este identic, comenzile fiind plasate de client printr-un portal online care permite configurarea personala a produsului final, si chiar urmarirea stadiilor de productie si transport.
DMF estimeaza ca in 2010, in al patrulea an de la preluarea tipografiei, cifra de afaceri a grupului va urca la 30 de milioane de euro, filiala din Romania contribuind cu circa 20% la bugetul grupului.
"Cred ca vom ajunge la aceste rezultate si vom inregistra 5 milioane de euro in anul 2010, pentru ca am observat ascensiunea unor companii similare din Germania, care lucreaza numai pentru tari din CEE. In plus, ca si concurenti pe segmentul nostru mai sunt doar cateva companii in Timisoara", a spus Reichelmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO