Companii

Top 20 de industrii cu cei mai mulţi muncitori asiatici: Mai mult de 30% dintre muncitorii asiatici din România lucrează în construcţii, HoReCa şi comerţ

Top 20 de industrii cu cei mai mulţi muncitori asiatici:...

Autor: Ramona Cornea

20.04.2023, 19:20 507

♦ În sectorul de construcţii de clădiri rezidenţiale, nerezidenţiale şi în construcţiile de drumuri şi autostrăzi lucrează mai mult de 11.000 de muncitori asiatici, în HoReCa numărul lor este de aproape 7.900, iar în comerţ lucrează, cumulat, mai mult de 3.600 de astfel de angajaţi ♦ „Cei mai mulţi români care ocupau aceste joburi au ales să lucreze în străinătate, iar şcolile profesionale nu mai pregătesc îndeajuns de mulţi muncitori şi nu ţin pasul cu nevoia de pe piaţa muncii.

Mai mult de 30% dintre muncitorii asiatici veniţi pe piaţa muncii din România lucrează în construcţii, HoReCa şi comerţ, arată datele transmise de Inspecţia Muncii, la solicitarea Ziarului Financiar.

Per total, numărul muncitorilor asiatici integraţi în prezent pe piaţa locală a muncii este de 65.441 de persoane, iar în cele trei sectoare de activitate lucrează, cumulat, mai mult de 22.500 de asiatici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO