Companii

Top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est realizat de Coface: România „contribuie“ cu 59 de actori economici la clasament, cu trei mai mulţi decât în 2020. Cehia, România, Bulgaria şi Slovenia sunt singurele ţări dintre cele 12 din regiune care au mai multe companii în top versus 2020

Top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală şi...

Autor: Cristina Roşca

03.11.2022, 00:07 1613

România are 59 de actori economici în topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est, clasament realizat de firma de analiză de risc şi consultanţă Coface.

Piaţa locală ocupă astfel locul patru între cele 12 ţări din regiune analizate, la mică distanţă de Ungaria, „premianta“ de pe ultima treaptă a podiumului.

Distanţa dintre cele două state s-a redus în 2021 după ce România a reuşit să îşi crească numărul de firme din clasament cu trei, în timp ce vecinii de la vest au rămas cu patru companii mai puţin, adică cu 64.

Astfel, pe cele două ţări care se luptă de regulă umăr la umăr în cele mai multe clasamente – de la nivel de dezvoltare la putere de cumpărare – le mai despart doar cinci firme. Lider incontestabil în topul Coface rămâne Polonia, urmată de Cehia.

„Doar patru dintre cele 12 ţări din regiune au reuşit să câştige cotă de piaţă în clasament (să aibă mai multe companii ca în 2020 – n.red.)“, spun analiştii Coface.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO