Companii

Top tranzacţii pe piaţa materialelor de construcţii în 2014: cum s-a reconfigurat o industrie de peste 3 miliarde de euro

 Top tranzacţii pe piaţa materialelor de construcţii...

Autor: Andreea Neferu

28.12.2014, 17:34 531

Jucătorii din piaţa locală a materialelor de construcţii au apelat în ultimul an la preluări şi fuziuni pentru a „muşca”  o felie cât mai mare din industria de peste 3 miliarde de euro în care activează.

De la fuziuni precum cele ale giganţilor din industria cimentului Lafarge şi Holcim, care vor schimba piaţa de profil la nivel internaţional, până la achiziţii locale precum preluarea fabricilor Europrefabricate de către grupul Somaco sau exitul fondului de investiţii Advent din cadrul Ceramica Iaşi, tranzacţiile de pe piaţa locală au avut loc în contextul în care sectorul materialelor de construcţii, în particular, şi cel al construcţiilor, în general, nu au cunoscut un reviriment în ultimii ani.

După ce în anul de boom 2008 piaţa de profil ajunsese la un maxim de 5 miliarde de euro,  venirea crizei „a şters“ aproape 40% din valoarea acestei industrii şi i-a obligat pe mulţi jucători să producă sub capacitatea potenţială.

 

Nemţi preluaţi de nemţi: VEKA a cumpărat Gealan

Producătorul german de profiluri din PVC VEKA a achiziţionat anul aces­ta operaţiunile din Europa ale Gealan, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii din industria con­struc­ţiilor în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO