Companii

Topul angajatorilor din Gorj: locurile de muncă depind de minerit

Topul angajatorilor din Gorj: locurile de muncă depind de minerit

Foto Mediafax

Autor: Corina Mirea

21.09.2012, 00:07 819

Angajatorii care au creat cele mai multe locuri de muncă de-a lungul timpului în judeţul Gorj, unde numărul salariaţilor reprezintă doar 18% din totalul de aproape 390.000 de locuitori, rămân tot societăţile de stat care fie activează în minerit, fie în producţia de energie electrică.

De peste 22 de ani, nicio companie privată nu a reuşit să urce pe primele locuri în topul celor mai mari angajatori într-o economie dominată de singurele trei societăţi de stat care încă mai rezistă în judeţul Gorj - Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari.

De altfel, atât companiile private nou create în ultimii ani, dar şi cele care activează pe piaţa din judeţul Gorj de mai bine 15 ani depind în mare parte de aceste trei societăţi de stat.

Prin urmare, cei mai mulţi dintre marii jucători de pe piaţa din Gorj (60%) sunt fie companii care se ocupă direct de exploatarea cărbunelui, producţia de energie sau comerţul combustibililor pe bază de cărbune, fie companii care furnizează diverse servicii pentru cele care fac acest lucru, în special pentru companiile de stat.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO