Companii

Topul celor mai profitabili angajaţi din comerţul modern

Topul celor mai profitabili angajaţi din comerţul modern
21.09.2013, 22:56 1369

Nouă dintre cele 12 reţele străine de magazine din comerţul modern, o piaţă de 7,5 mld. euro, au fost anul trecut pe profit, iar media câştigurilor aduse acţionarilor de fiecare salariat al acestora s-a apropiat de 10.000 de lei (circa 2.250 de euro).

Topul celor mai profitabili angajaţi este dominat de liderul comerţului local după cifra de afaceri, lanţul german Kaufland, urmat de Selgros şi Carrefour. Fiecare salariat al Kaufland a „depus“ în conturile acţionarilor circa 23.000 de lei (5.160 de euro), de peste două ori mai mult decât media din reţelele profitabile.

Germanii au cele mai multe magazine pe suprafaţă mare des­chi­se în centrul oraşelor, poziţia favo­ri­zând un trafic mare şi în timpul săptămânii nu doar în weekend.

Astfel, Kaufland şi-a ma­jo­rat profitul în 2012 cu 63,7%, până la 275 mil. lei. Ur­mătorul cel mai profitabil lanţ, Carre­four a avut un câştig net de 105 mil. lei.

Nouă dintre cei 12 jucători din co­merţul modern local au terminat anul pe profit, Penny Market şi Real fiind reţelele care au fost pe minus, iar Lidl singurul co­mer­ciant care nu şi-a anunţat rezultatele afe­rente anului 2012.

Topul celor mai pro­fi­ta­bili comer­cian­ţi este dominat de Kaufland, Carrefour şi Selgros, cei trei fiind şi ocu­panţii primelor trei poziţii în topul celor mai profitabili an­gajaţi.

Dife­renţa este însă aceea că Selgros urcă pe poziţia secundă a po­diumului în timp ce Carrefour coboară pe trei.

Citiţi mai multe pe zf.corporate.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO