Companii

Tranzacţie mare pe piaţa imobiliară. One United a vândut One Athénée, care de-abia începe să fie construit, cu 24 mil. euro unui investitor român

Tranzacţie mare pe piaţa imobiliară. One United a...
15.05.2023, 00:07 4768

One United, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală, controlat de antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a semnat un contract de prevânzare a proiectului One Athénée contra sumei de 24 mil. euro, potrivit raportului companiei.

„În ianuarie 2023, One United Properties a obţinut autorizaţia de construire pentru restaurarea unui monument istoric, fosta casă Braikoff, care a fost redenumită în One Athénée, situată pe strada Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucureşti, lângă Ateneul Român. Cu o Valoare Brută de Dezvoltare (GDV) de 24 de milioane euro, One Athénée a fost prevândut în întregime unui singur cumpărător, cu plata preţului în rate pe parcursul reconstrucţiei clădirii, încheierea contractului de vânzare-cumpărare fiind condiţionată de restaurarea completă a monumentului“, se arată în raportul publicat săptămâna trecută.

Valoarea tranzacţiei o depăşeşte pe cea a pachetului din clădirea One Herăstrău Office - 30% din acţiuni contra sumei de 21 mil. euro. One United Properties anunţa în toamna anului 2021 achiziţia imobilului istoric în vederea transformării acestuia într-un proiect rezidenţial de lux. Valoarea tranzacţiei se ridică la 4,9 mil. euro, iar valoarea brută de dezvoltare era estimată la 21 mil. euro, iar acum a crescut la 24 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO