Companii

O nouă tranzacţie pe piaţa românească: Familia Dogariu a vândut distribuitorul de produse stomatologice Dentotal fondului de investiţii Abris Capital pentru 15 milioane de euro. Cu aceşti bani, familia va face un nou hotel în Bucureşti, după hotelul Mercur, pe care îl deţin în piaţa Amzei

O nouă tranzacţie pe piaţa românească: Familia...

Autor: Cristina Roşca, Cristian Hostiuc

20.06.2019, 00:08 12246

Fondul de investiţii Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori financiari de pe plan local, a cumpărat distribuitorul de produse stomatologice Dentotal în schimbul sumei de 15 milioane de euro, potrivit surselor ZF.

Vânzătorul este familia de antreprenori locali Dogariu care au fodat businessul în 1991 şi care mai deţine hotelul de patru stele Mercure din centrul Capitalei, aflat în apropiere de piaţa Amzei.

Afacerea a ajuns anul trecut la aproape 80 mil. lei (17 mil. euro), după o creştere de 16%. Cu peste 100 de salariaţi, businessul a făcut un profit net de 6,6 mil. lei, plus 14%. „Ne amintim cu nostalgie de începuturile companiei noastre, din anul 1991, când cei patru membri ai familiei Dogariu au debutat ca distribuitori de produse dedicate cabinetelor stomatologice. În anul 1992 firma nou înfiinţată a efectuat primul import“, spun oficialii Dentotal pe site-ul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO