Companii

Cum trece o companie românească de la stadiul de sursă de venit pentru antreprenor şi familia sa la a fi un jucător important în economie? Economia românească numără astăzi 2.000 de firme mari şi peste 800.000 de IMM-uri

Ciprian Lăduncă (stânga), managing partner, LCL Advisory: Incertitudinile sunt atât de numeroase încât fără sprijin calificat, din interiorul sau din exteriorul firmei, antreprenorii au greutăţi mari.

Andreea Pipernea, partner, Exit by Choice: Multe sectoare sunt încă foarte fragmentate, ceea ce deschide, pe de altă parte, oportunitatea de consolidare prin fuziuni şi achiziţii.

Bogdan Belciu, co-founder & partner, Valorem Business Advisory: Antreprenorii sunt într-un mediu instabil şi dificil din punct de vedere administrativ.

Ciprian Lăduncă (stânga), managing partner, LCL Advisory: Incertitudinile sunt atât de numeroase încât fără sprijin calificat, din interiorul sau din exteriorul firmei, antreprenorii au greutăţi mari. Andreea Pipernea, partner, Exit by Choice: Multe sectoare sunt încă foarte fragmentate, ceea ce deschide, pe de altă parte, oportunitatea de consolidare prin fuziuni şi achiziţii. Bogdan Belciu, co-founder & partner, Valorem Business Advisory: Antreprenorii sunt într-un mediu instabil şi dificil din punct de vedere administrativ.

Autor: Alexandra Matei

28.01.2024, 14:47 808

Marii jucători generează 55% din cifra de afaceri, dar doar 39% din profit, în timp ce IMM-urile asigură peste 60% din profit şi 64% din forţa de muncă din companii Provocările se resimt însă atât în rândul jucătorilor mari, cât şi la nivelul IMM-urilor.

Companiile româneşti, fie că vorbim despre IMM-uri, fie că ne referim la firme mari, se confruntă cu provocări şi întâlnesc, în drumul lor către creşterea dorită şi asumată în planul de business, piedici la tot pasul.

Dorinţa de creştere, ieşirea pe piaţa internaţională sau diversificarea portofo­liului de produse sau servicii sunt doar câteva dintre ţintele pe care firmele româneşti şi le pun pe hârtie, însă nu întotdeauna ele sunt şi uşor de atins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO