Companii

Trei branduri de bere vând în total de peste 300 mil. euro pe an

Consumul anual de bere în România este de 90 de litri per capita

Consumul anual de bere în România este de 90 de litri per capita

Autor: Ioana David

05.11.2013, 20:51 1243

Timişoreana (din portofoliul SABMiller), Bucegi (Heineken) şi Ciucaş (SABMiller), brandurile cu cele mai mari vânzări de pe piaţa de bere, au înregistrat anul trecut afaceri cumulate de peste 300 mil. euro, arată estimările ZF pe baza informaţiilor publice disponibile.

Acestea sunt primele estimări privind vânzările fiecărui brand de bere, în condiţiile în care producătorii sau firmele de cercetare nu dezvăluie aceste date.  Singurul top despre mărcile care îşi dispută piaţa de bere a fost făcut public de firma de cercetare Canadean, care arată că la vârf se află Timişoreana, Bucegi şi Ciucaş (din punctul de vedere al volumului), fără însă a preciza cote de piaţă ori volume de vânzări.  Cele trei se luptă pe o piaţă extrem de concurenţială, unde consumul este de 90 de litri per capita, şi care în primele şase luni ale acestui an s-a redus cu 3%. Pe termen mediu, prognozele privind evoluţia pieţei de bere sunt optimiste.

„Previziunea noastră este că piaţa de bere va reveni pe creştere (în 2014 şi 2015 – n.red.) sprijinită de Campionatul Mondial (de fotbal - n.red.) de anul viitor şi de continuarea trendului pentru mixurile de bere de tip Radler“, au spus reprezentanţii Canadean.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO