Companii

Trend Hospitality va afilia primul hotel al lantului Ramada la Chisinau

Trend Hospitality va afilia primul hotel al lantului Ramada la Chisinau

Tinu Sebesanu, presedintele Trend Hospitality: Dintre proiectele pe care le incepusem in urma cu un an, cam jumatate merg in continuare, pe celelalte le-am inghetat

11.09.2009, 00:00 165

"In sfarsit, am trecut granita", spune Tinu Sebesanu,presedintele companiei de consultanta Trend Hospitality, carereprezinta in Romania lantul hotelier Wyndham, dupa ce a anuntatafilierea primului hotel al lantului Ramada la Chisinau. "Pentrunoi e foarte important ca am reusit sa semnam acest contract,deoarece am incercat de mai multe ori sa trecem granita spre sud sisa afiliem un hotel in Bulgaria si nu am reusit".

Hotelul Codru din Chisinau este detinut de un grup american,Investment Development Group, si a intrat in renovari pentru adeveni Ramada Chisinau City Center in prima parte a anului 2010.Hotelul va avea in jur de 150 de camere, va fi clasificat la patrustele si va necesita o investitie de "cateva milioane de dolari",conform comunicatului de presa. Studiile de profil arata cainvestitia intr-o camera de patru stele este de aproximativ 60.000de euro, ceea ce ar duce renovarea hotelului Codru la aproximativ 9milioane de euro. Investment Development Group mai detine un hotelin Chisinau, Nobil Luxury Boutique Hotel, unul dintre cele treihoteluri de cinci stele din oras. Ramada Chisinau City Center va fiprimul hotel afiliat unui brand international din capitalaRepublicii Moldova.

Sebesanu spune ca semnarea noului contract e importanta sipentru ca piata din Romania s-a micsorat semnificativ in ultimulan, cu aproximativ 50%. "Dintre proiectele pe care le incepusem inurma cu un an, cam jumatate merg in continuare, celelalte le-aminghetat", precizeaza el. Proiectele care merg in continuare sunthotelurile Ramada din Pitesti, Oradea si Cluj (acestea din urmafiind cel mai aproape de inaugurare, care va avea loc la sfarsitulacestui an).

Sebesanu afirma ca hotelurile care se construiesc in continuaresunt cele ai caror dezvoltatori au reusit sa asigure finantareapana in vara. Printre hotelurile a caror constructie estedeocamdata inghetata se afla si hotelul Ramada Encore, aflat incartierul Baneasa, dezvoltat de omul de afaceri GabrielPopoviciu.

Trend Hospitality a afiliat pana acum sapte unitati Ramada pepiata locala, care au rulat anul trecut afaceri de circa 30 demilioane de euro. Cele mai mari hoteluri afiliate Ramada sunt celedetinute de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO