Companii

Un grup israelian negociaza achizitia unui teren de 10 ha

12.02.2007, 19:15 44

Grupul israelian de constructii Housing&Construction ar putea dezvolta, prin intermediul firmei Red Sea Rom, un proiect rezidential in zona Pipera din Bucuresti, pe un teren de 10 hectare pentru care se afla in negocieri cu compania Industrialexport Bucuresti.
"Tranzactia privind achizitia terenului nu a fost finalizata inca. Putem sa spunem doar ca intentionam sa dezvoltam un proiect de locuinte de dimensiuni mari. Probabil ca vom incepe constructia cel mai devreme peste un an", au declarat reprezentantii companiei Red Sea Rom.
Red Sea Rom este detinuta in proportii egale de doua firme inregistrate in Olanda, Solel Boneh International Real Estate Development (SBI Real Estate Development) si Lagoon Development, care sunt subsidiare ale grupului israelian Housing&Construction Limited.
Industrialexport Bucuresti ar putea primi pentru teren 41,65 de milioane de euro.
Unul dintre actionarii Red Sea Rom, SBI Real Estate Development, va incepe in acest an constructia unui proiect rezidential de dimensiuni mai reduse, in zona Sevastopol din Bucuresti, care urmeaza a fi anuntat oficial in urmatoarele doua saptamani.
Grupul Housing&Construction Limited este una dintre cele mai importante companii de constructii din Israel, fiind implicat in proiecte de constructii civile si de infrastructura in intreaga lume. In Romania grupul este prezent prin intermediul diviziei de dezvoltare si constructii Solel Boneh International.
Industrialexport Bucuresti este controlata de mai multe persoane fizice, care detin 64,3% din capital, restul participatiilor revenind unor firme. Compania a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 17,3 milioane de lei (4,7 mil. euro) si un profit de circa 230.000 de euro.
Investitorii israelieni sunt printre cei mai activi de pe piata locala, unde s-au implicat pe toate segmentele pietei imobiliare, prin dezvoltarea unor proiecte de mari dimensiuni precum America House si Rose Garden - dezvoltate de GTC, sau Cotroceni Park - in care compania Africa Israel detine o participatie de 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels