Companii

Un nou dealer Honda la Iaşi

Un nou dealer Honda la Iaşi

Autor: Bogdan Alecu

24.06.2011, 00:02 475

La aproape două luni de când dealerul Honda din Iaşi, ATI MotorsHolding, a renunţat la marca niponă pentru a transforma centrulauto în dealership Ford, reţeaua Honda Trading se extinde cu un noudealer care să completeze reţeaua la un total de 17 centre.

Compania Hatchi Motors, controlată de oamenii de afaceri MihaiRusu şi Ionuţ Saviuc, a investit 0,5 mil. euro într-un nou showroomHonda, care în următorii doi ani urmează să construiască un centru3S (cu showroom, service şi centru de piese de schimb) pentru marcaniponă.

De la începutul anului Honda Trading a deschis în total patrucentre noi Honda la nivel naţional, dintre care trei în reţeauaAutoKlass, controlată de Enrico Perini, în Ploieşti, Sibiu şiConstanţa.

Astfel AutoKlass a înlocuit în reţea marca Ford, după cecompania nu a mai semnat un contract cu Ford România când s-a făcuttrecerea de la Romcar, parte a Ţiriac Holdings, cu marca niponă. Înprimele cinci luni ale acestui an vânzările Honda au scăzut cu 10%la 314 unităţi, ritm similar cu cel al pieţei auto de import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO