Companii

Un turist trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani la schi în România decât cei care aleg Bulgaria sau Italia şi are la dispoziţie un număr mult mai mic de kilometri de pârtii de schi

Un turist trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani...

Autor: Miruna Diaconu

06.01.2024, 00:06 2877

Un turist care ajunge în Sinaia plăteşte circa 25 de euro pe kilometrul de pârtie de schi, în timp ce un turist care îşi petrece vacanţa de schiat în Boroveţ, Bulgaria, cea mai ieftină staţiune de schi din Europa, scoate din buzunar circa 10 euro pe kilometrul de pârtie de schi.

Un turist care alege să îşi facă o vacanţă de şase zile în Sinaia sau Poiana Braşov, cele mai mari staţiuni de schi din România, trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani decât dacă ar alege Bulgaria sau Italia. La un preţ mai mare, el beneficiază şi de un număr mai mic de kilometri de pârtii de schi faţă de staţiunile din afară.

Pentru a schia timp de şase zile în Poiana Braşov, un turist trebuie să plătească circa 712 euro, aici fiind luate în calcul costurile cu skipassul, închirierea echipamentelor, cursurile de schi şi mâncarea, fără a fi inclusă cazarea. Pentru cinci nopţi de cazare, un turist trebuie să scoată din buzunare circa 600-700 euro, în medie, pentru o cameră dublă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO