Companii

Unde sunt bani publici mulţi, este şi corupţie: ASSMB, instituţia aflată în subordinea Primăriei Capitalei, al cărei director general adjunct a ajuns în vizorul DNA, are în administrare 19 spitale, cu un buget total de 2,7 miliarde de lei anul acesta

Unde sunt bani publici mulţi, este şi corupţie: ASSMB,...

Autor: Mirabela Tiron

19.09.2023, 00:05 322

♦ Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) are în administrare 19 spitale cu 5.793 de paturi şi cu buget total de 2,7 miliarde de lei ♦ Instituţia aflată în subordinea Primăriei Bucureşti se ocupă de unele din cele mai mari spitale dar şi de 620 de cabinete de medicină generală sau dentară din şcoli.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţia aflată în subordinea Primăriei Capitalei, al cărui director general adjunct a ajuns în vizorul DNA pentru fapte de corupţie, are în administrare 19 spitale, cu un buget total de 2,7 miliarde de lei anul acesta, potrivit datelor publice. Instituţia are „în grijă“ unităţi precum spitalul Colentina, cu 863 de paturi şi un buget de 436 mil. lei anul trecut, sau spitalul de psihiatrie „Alexandru Obregia“, cu 1.160 de paturi şi buget de 275 de milioane de lei.

„Bugetul celor 19 spitale din subordinea ASSMB se ridică în acest an la 2,7 miliarde de lei, 90% din bugetul de venituri sunt fonduri ce vin de la Casa de Sănătate. Fiecare ban trebuie cheltuit cu mare grijă, ASSMB are o mare responsabilitate iar orice suspiciune care există legat de corupţie trebuie eliminată“, a spus Horia Tomescu, viceprimar al Bucureştiului.

DNA a făcut percheziţii ieri la ASSMB într-un dosar de corupţie, legat de luarea de mită în contracte de achiziţii publice, vizat fiind chiar Cristian Plută, directorul general adjunct al instituţiei. Cristian Plută ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite companii să câştige licitaţiile organizate de instituţie, una din aceste companii fiind Palex Construcţii Instalaţii, potrivit datelor din presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO