Companii

Unirea, două deschideri în aceeaşi zi: H&M în Braşov şi Pull & Bear în Bucureşti

Unirea, două deschideri în aceeaşi zi: H&M în Braşov şi Pull & Bear în Bucureşti

Carmen Adamescu a mizat în ultimii ani pe atragerea retailerilor internaţionali în centrul comercial Unirea pentru a putea concura cu mallurile moderne

Autor: Cristi Moga

13.04.2011, 23:52 710

Compania Unirea Shopping Center, con­tro­lată de familiaAdamescu, va avea săptă­mâna viitoare, pe 20 aprilie, douădeschideri im­portante de magazine în aceeaşi zi, în con­di­ţiileîn care suedezii de la H&M vor deschide o unitate în mallul dinBraşov, în timp ce spaniolii de la In­ditex finalizează un magazinPull and Bear la parterul centrului comercial Unirea dinBu­cureşti.

H&M va deschide în Braşov cel de-al cincilea magazin dinRomânia şi primul din afara Bucureştiului, în timp ce Pull and Bearva ajunge la 12 magazine pe piaţa locală prin unitatea de 450 demetri pătraţi situată în zona centrală a proiectului Unirea dinBu­cureşti.

"Deschiderea magazinului Pull & Bear în Unirea ShoppingCenter va avea loc pe data de 20 aprilie 2011. Magazinul va avea osuprafaţă de 450 de metri pătraţi şi va fi cel mai nou concept albrandului", a declarat Carmen Ada­mescu, preşedintele consiliuluide ad­mi­nis­traţie şi CEO al Unirea Shopping Center.

Pe de altă parte, reprezentanţii H&M au anunţat că vordeschide magazinul din Braşov tot pe data de 20 aprilie, de la ora11, şi vor ofe­ri primilor 100 de clienţi carduri de cum­pă­ră­turiîn valoare de 80 de lei. H&M şi Pull & Bear fac partedintre cele mai mari grupuri de re­tail vestimentar la niveleuropean, în condiţiile în care H&M şi Inditex vând anualîmbră­că­minte de circa 11 mld. euro fiecare.

H&M ar putea ajunge în acest an la o reţea de opt magazineîn România, în timp ce In­di­tex are o reţea de 56 de unităţi lanivel local (sub brandurile Zara, Bershka, Stradivarius, Pull andBear, Massimo Dutti, Oysho şi Uter­que) şi ar mai putea deschide înacest an alte zece magazine. Pe de altă parte, familia Ada­mescu,prin cele două centre comerciale Uni­rea, face parte din grupulcelor mai mari pro­prietari de spaţii co­merciale de pe piaţă,în­chi­rie­rea celor două proiecte generând anul tre­cut încasăride 20,5 mil. euro, în scădere cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO