Companii

Unul din master francizorii Leonidas a deschis o ciocolaterie-cafenea în Iaşi

Unul din master francizorii Leonidas a deschis o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.05.2014, 20:00 1130

Ion Codreanu, unul dintre cei doi master francizori Leonidas din România, a inaugurat după o investiţie de 40.000 de euro o unitate Chocolate&Café în Iaşi, o ciocolaterie-cafenea în care se pot găsi atât pralinele belgiene Leonidas, cât şi băuturi pe bază de cafea şi ciocolată, dar şi îngheţată belgiană.

După cinci ani pe piaţa din România, am decis să aducem acest brand cu o tradiţie de 100 de ani într-un oraş boem şi plin de tradiţie, la rândul său. Am investit 40.000 de euro într-un spaţiu de 50 de metri pătraţi, amplasat pe cea mai importantă stradă pietonală din Iaşi”, a declarat Ion Codreanu, care administrează două ciocolaterii în Bucureşti şi una în Braşov. Antreprenorul mai vrea să deschidă alte unităţi în Cluj-Napoca şi Timişoara. El este proprietarul magazinului aflat pe Dorobanţi, pentru celelalte două având încheiate parteneriate.

El spunea că vrea să implementeze conceptul de ciocolaterie-cafenea şi la unitatea pe care o operează pe Calea Victoriei din Capitală, odată cu reabilitarea zonei pietonale de pe această arteră.

În 2012 compania CONP-D&G, care operează cele trei ciocolaterii premium, a înregistrat afaceri de 925.000 lei (210.000 euro) şi o pierdere de 210.000 lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru anul 2013, antreprenorul estima anterior afaceri în creştere, la peste un milion de lei.

Aproximativ 70% din rulajul anual al acestei companii se înregistrează de sărbători: Crăciun, Paşte, 1-8 martie, potrivit informaţiilor furnizate anterior de Codreanu.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO