Companii

Urmează conferinţa ZF Health&Pharma, 27-28 septembrie. Cea mai mare necunoscută din sănătate: câţi medici din spitalele de stat lucrează şi în spitalele şi clinicile private

Urmează conferinţa ZF Health&Pharma, 27-28 septembrie....

Autor: Mirabela Tiron

22.09.2022, 00:07 359

Cei mai  mulţi medici din spitalele de stat, chiar şi şefii de secţie din marile unităţi, sunt în continuare de găsit la consultaţii în clinicile private, unde pacientul trebuie să plătească între 200 şi 500 de lei la un profesor doctor, deşi salariile medicilor de la stat s-au dublat după majorarea din 2018.

Nu este clar de ce în sistemul de stat nu sunt organizate mai multe ambulatorii unde pacientul, contribuabil la sănătate ca salariat, să beneficieze de consultaţie cu bilet de trimitere.

Sistemul de sănătate număra anul trecut 68.760 de medici, inclusiv medici de familie, din care 45.000 de medici lucrau în sistemul public de sănătate, iar restul de medici figurează ca fiind medici din sistemul privat, potrivit datelor de la Statistică.

Aici intră şi cei 12.400 de medici de familie, cei mai mulţi cu cabinete private. Nu sunt date însă legat de câţi medici lucrează şi la stat şi la privat, în condiţiile în care această migraţie a medicilor între spitale de stat şi clinici sau spitale private a devenit un fenomen în sănătate. ZF a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor numărul de medici care lucrează doar la stat, doar la privat şi a celor care lucrează şi la stat şi privat dar nu a primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei print.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO