Companii

Ursus concediază 42 de angajaţi de la fabrica din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

16.11.2010, 16:38 38

Compania Ursus Breweries, filiala locală a producătorului debere SAB Miller, a trimis către Inspectoratul Teritorial de Muncăal Municipiului Bucureşti (ITM) şi către Agenţia Municipală pentruOcuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) o notificare privindincetarea contractului colectiv de muncă pentru 42 de angajaţi aifabricii de la Cluj, potrivit reprezentanţilor AJOFM Cluj.

''Nu am avut contact direct cu acest aspect, în condiţiile încare compania are sediul social în Bucureşti, iar declaraţiilenominale au fost depuse la direcţiile ITM şi AMOFM din Capitală.Ceea ce pot spune este că, pe notificarea facută de Ursus privindîncetarea contractului colectiv de muncă apar 42 de persoane, însă,nu ştiu câţi angajaţi are în prezent fabrica companiei din Cluj'',a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Don, directorul AgenţieiJudeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Contactattelefonic, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a spuscă nu deţine informaţii referitoare la o posibilă decizie acompaniei Ursus de a-şi concedia angajaţii de la Cluj, sau de aînchide această fabrica.

La întrebarile ZF legate de acest subiect, reprezentantii Ursusau spus:

"Ca orice altă companie, şi noi evaluăm în permanenţă structuraşi eficienţa organizaţiei, astfel încât să avem o bună performanţăpe piaţă. În a doua jumătate a lunii noiembrie grupul SABMiller,din care Ursus Breweries face parte, va anunţa rezultatele pentruprima jumătate a anului financiar aprilie 2010/ martie 2011.SABMiller este o companie listată la bursa din Londra şi din acestpunct de vedere respectă regulile internaţionale de comunicareaplicabile companiilor listate. Astfel, în perioada premergătoareanuntării rezultatelor financiare ne abţinem de la discuţii publicelegate de rezultatele companiei şi cu atât mai mult de la a facespeculaţii despre planurile noastre de afaceri."

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Ursus Breweries aavut anul trecut o cifra de afaceri de 284.8 mil. euro, un profitbrut de 7,4 mil. euro si 1.709 angajati. Potrivit datelor de pesite-ul propriu, Ursus detine pe langa fabrica de la Cluj, altetrei unitati la Timisoara, Buzau si Brasov. Din portofoliulcompaniei fac parte branduri precum URSUS, Timisoreana, Ciucas,Stejar , Azuga, Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Miller şi PilsnerUrquell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO