Companii

Ursus: Consumul de bere nu mai poate creşte atât timp cât populaţia şi natalitatea scad

Ursus: Consumul de bere nu mai poate creşte atât timp...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.10.2017, 00:07 1526

Ursus Breweries, cel mai mare berar de pe plan local, a înregistrat în primul semestru vânzări în valoare mai mari cu 8-10% faţă de perioada similară a anului trecut, peste nivelul pieţei. În volum, vânzările companiei au avansat cu 6%, în timp ce consumul a crescut cu doar 2%. Anul trecut, românii au consumat 15,8 milioane de hectolitri, adică 80 de litri per capita.

 „Este puţin probabil să crească foarte mult consumul în anii următori pentru că deja consumul este la un nivel ridicat. Suntem între primele zece ţări din punctul de vedere al consumului în Europa. Deja consumul este mare în România, iar tendinţa populaţiei este de scădere în timp ce şi natalitatea scade“, a spus Mihai Bârsan, vice­pre­şe­dinte marketing al Ursus Breweries, companie cu afa­ceri de 364 mil. euro anul trecut. Cât despre tendinţele pe piaţă, managerul observă o cerere în creştere pentru pro­dusele cu valoare mai mare şi o scădere a consumului de bere la PET.

„Berea la PET scade per total, în special cea în am­balaje mari. PET-urile la 2,5 litri scad, în timp ce vânzările de bere în ambalaje de un  litru sau mai mici sunt în creştere“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO