Companii

Valer Blidar, Astra Vagoane: Am început să am nopţi nedormite din cauza a ceea ce se întâmplă pe pieţele externe

Valer Blidar: Am început să am nopţi nedormite din cauza a ceea ce se întâmplă pe pieţele externe

Autor: Mirabela Tiron

08.08.2011, 17:13 2235

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre ceimai importanţi industriaşi români, care controlează AstraVagoane Călători şi care a înfiinţat Banca ComercialăFeroviară, susţine că "nu ne mai putem aştepta la lucruri bune cutot ce se întâmplă acum" iar din cauza gândului că vor fi afectateşi pieţele europene, după cele din Libia, Egipt şi Iran a începutsă aibă "nopţi nedormite".

Valer Blidar are două contracte semnate cuoperatorii feroviari din Italia şi Cehia, cărora trebuie să lelivreze vagoane.

"Anul 2011 este de departe cel mai slab an pe care l-am avut caşi realizări", spune Blidar.

În primul trimestru al acestui an încasărilecompaniei care produce vagoane de călători Astra VagoaneCălători s-au redus cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecutdin cauza problemelor din nordul Africii şi acăderii pieţelor din Libia, Egipt şi Iran. Pe aceste pieţe, omul deafaceri are contracte cu operatorii feroviari şi din cauză că numai avea cine să le plătească, nu a mai livrat componente devagoane.

"Observ că sunt economii mai putrede decât cea românească, cumeste cea a Spaniei sau a Italiei- nişte gogoşi umflate. Lucrurilenu merg bine aici pentru că nu s-au luat măsuri. În România cred căs-au luat câteva măsuri bune, însă doar pe jumătate. Ce mi se pareacum în neregulă este că politicienii se referă doar la bugetari şila când îşi vor recupera salariile pierdute anul trecut, în loc săse arate preocupaţi de mediul privat şi ce fac oamenii de afaceri.Mă simt ofensat", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO