Companii

Vanzari de 1,8 mil. hectolitri pentru InBev

15.08.2008, 19:30 12

InBev Romania, cel de-al treilea jucator din piata berii, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un volum de aproximativ 1,8 milioane de hectolitri.
In ultimii doi ani, volumele realizate de InBev pe plan local au reprezentat 7,8%, respectiv 7,9%, din vanzarile producatorului belgian in Europa Centrala si de Est. In conditiile in care acest ritm s-a mentinut in prima parte a acestui an, InBev Romania a realizat vanzari in volum de aproximativ 1,8 milioane de hectolitri de bere, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii companiei nu au precizat pana la inchiderea editiei care a fost evolutia procentuala a volumul vandut.
Ritmul de crestere inregistrat de producatorul belgian pe plan local a incetinit in ultima jumatate a anului trecut fata de aceeasi perioada din 2006, InBev Romania finalizand anul trecut cu o cifra de afaceri de 627,8 mil. lei, respectiv 188,1 mil. euro, in crestere cu 19% fata de 2006. Volumul vanzarilor realizate in aceeasi perioada a fost de peste 3,9 milioane de hectolitri, cu un avans de 16,8% fata de acum doi ani.
Grupul belgian InBev a finalizat primele sase luni ale acestui an cu venituri consolidate de 6,9 mld. euro la nivel mondial, in crestere cu 4,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EBITDA, sau profitul inainte de deducerea dobanzii, a impozitelor, deprecierii si amortizarii, a crescut in aceasta perioada cu 2,9%, la 2,22 mld. euro, potrivit informatiilor aparute in raportul grupului.
Cu toate acestea, impactul elementelor exceptionale asupra EBITDA a avut un cost de 35 de milioane de euro in primele sase luni din 2008. Cea mai mare scadere a castigului a fost inregistrata in Europa Centrala si de Est, respectiv de 16,2%, la 167 de milioane de euro. Rezultatul este o urmare a scaderii volumului vanzarilor, costurilor mai ridicate ale vanzarilor si cheltuielilor de marketing, care nu au putut fi acoperite de avansul de 6% al veniturilor, la 1,03 miliarde de euro.
Grupul InBev a realizat in primul semestru vanzari de 127,4 milioane de hectolitri, in crestere cu 0,2% fata de nivelul raportat in intervalul similar din 2007, ca urmare a scaderilor de 3,7%, respectiv 4% a volumelor comercializate in Europa de Vest si Europa Centrala si de Est. Cea mai mare scadere a fost inregistrata in Rusia, unde vanzarile in volum au scazut cu 9,2% in prima parte a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO