Companii

Whiteland: Am putea tripla capacitatea de depozitare

14.07.2008, 15:13 30

Whiteland, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse alimentare la temperatura controlata, a finalizat in urma cu cateva luni constructia unui centru logistic in sudul Capitalei, prin investitii de 5,5 mil. euro. Acesta este amplasat pe un teren de aproximativ 5 hectare si are in prezent o suprafata de 3.200 de metri patrati.
"Locatia, pe care am achizitionat-o in urma cu multi ani, ne permite extinderea capacitatii de depozitare pe masura ce numarul clientilor va creste. In a doua faza a acestui proiect am putea tripla capacitatea actuala de depozitare care este de 3.300 de paleti", a spus Andrei Rusu, directorul general al Whiteland Logistics.
Managerul a mai precizat ca, in cazul in care compania ar fi inchiriat un depozit intr-unul din marile parcuri logistice de la marginea Capitalei, costurile ar fi depasit investitia in constructia de la zero a propriului centru logistic.
"Din cauza lipsei de spatiu, chiriile la depozite sunt foarte mari in Romania, comparativ cu tarile mai dezvoltate din vestul Europei", a explicat el.
Whiteland a achizitionat recent un teren de trei hectare in orasul Targu-Mures, pe care va avea in urmatoarea perioada spatii de depozitare.
Whiteland Logistics s-a desprins in anul 2006 de compania Whiteland Import Export, mizand pe dezvoltarea pietei serviciilor logistice. Cele doua companii sunt controlate de omul de afaceri de origine australiana James Kodor.
In prezent, cel mai mare client al Whiteland Logistics este Whiteland Import Export, care aduce 90% din afacerile companiei de logistica.
Printre clientii Whiteland Logistics se numara si reteaua de magazine Metro Cash & Carry Romania, cu care colaboreaza pentru produsele proaspete (fresh food).
Andrei Rusu spune ca unul din obiectivele companiei pe care o conduce este cresterea numarului de clienti. In acest an, producatorul alimentar Orkla Foods a anuntat incheierea unui parteneriat cu distribuitorul Whiteland, insa tot in 2008 a iesit de pe lista furnizorilor compania germana Reinert.
Printre cei mai mari furnizori ai Whiteland Import Export se numara in prezent producatorii de produse lactate Hochland, Meggle sau Campina. Distribuitorul detine si o fabrica de sosuri in localitatea Medias, activand pe piata cu brandul propriu Don Gustosso.
Whiteland Import Export si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 90 mil. euro, in crestere cu 20% fata de nivelul din 2007, pe fondul dezvoltarii portofoliului de clienti si intrarii companiei pe noi segmente de piata, potrivit unor informatii transmise de Mediafax.
Pe piata romaneasca, cele mai mari companii de profil specializate pe distributia la temperatura controlata sunt Macromex, Agroalim si Whiteland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO