Companii

Wrangler da afara o cincime din personal

19.11.2001, 00:00 20



VF Corp, compania care detine marcile de jeans Lee si Wrangler, a anuntat ca va concedia 13.000 dintre angajatii sai, ceea ce reprezinta aproape 18% din totalul personalului, si va renunta la produsele cu o rata a rentabilitatii redusa, in incercarea de a depasi scaderea vanzarilor, informeaza BBC.

Compania a precizat ca va renunta la productia costumelor de baie, salopete si lenjerie intima. Acestea reprezntau doar 10% din vanzarile companiei, iar renuntarea va permite VF Corp sa se concentreze in principal asupra liniilor de productie cu o profitabilitate ridicata precum marca de imbracaminte North Face.

Renuntarea la productia articolelor cu o profitabilitate redusa va determina cheltuieli de 280-320 milioane de dolari, insa va genera economii anuale de 115 milioane dolari.

Restructurarea activitatii companiei va transforma VF dintr-un producator generalist de textile in unul specializat pe marci, ca urmare a presiunii exercitate asupra mediului economic american de importurile ieftine.

Aceasta presiune a determinat o alta companie din domeniu, Burlington Industries, specializata in tapiserii, sa solicite protectie in fata creditorilor sai.

Compania a precizat ca datoriile sale au ajuns la 1,1 miliarde dolari, acuzand guvernul american ca nu face nimic pentru a ajuta producatorii locali in fata importurilor. Importurile de textile in Statele Unite au crescut de peste cinci ori in ultimii doi ani.

"Un factor important care a determinat un astfel de gest din partea noastra a fost decizia guvernului american de a folosi industria textila ca o moneda de schimb in relatiile internationale" a declarat George Henderson, presedintele executiv al Burlington.

"Rezultatele au fost devastatoare pentru industria noastra, ducand la pierderea locurilor de munca, inchiderea fabricilor si lichidari" a adaugat acesta.

Compania are in prezent disponibilitati banesti de 60 de milioane de dolari si o linie de credit deschisa la JP Morgan Chase de 190 de milioane de dolari. Aceasta ar permite desfasurarea fara intreruperi a serviciilor pe perioada restructurarii, a adaugat Henderson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO