Companii

Zahărul Luduş îşi va schimba denumirea în Tereos România şi vrea un credit de maximum 10 mil. euro

Zahărul Luduş îşi va schimba denumirea în Tereos...

Autor: Ana Maria Petcana

28.04.2014, 00:00 315

Fabrica Zahărul Luduş, deţinută de Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franţa, îşi va schimba denumirea în Tereos România şi intenţionează să ia un credit de până la 10 milioane euro, potrivit convocatorului adunării generale a acţionarilor.

De asemenea, acţionarii vor discuta în 27 mai fuziunea cu firma Zaharcom, distribuitorul zahărului produs de Zahărul Luduş. Tereos a preluat fabrica Zahărul Luduş (judeţul Mureş) şi Zaharcom în 2012 pentru a deservi clienţii industriali din Europa de Est.

Fabrica era controlată anterior de Franco Roumanie de Sucrerie, subsidiară a grupului francez Sucreries du Marquenterre Group.

Fabrica de zahăr de la Luduş produce 34.000 tone de zahăr pe an şi este aprovizionată de 500 de agricultori, ale căror culturi de sfeclă de zahăr se întind pe 5.000 hectare, potrivit Tereos.

În 2012, Zahărul Luduş SA avea un număr mediu de 213 angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri netă de 171,6 milioane lei (39 milioane euro) şi un profit net de 30,5 milioane lei (7 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO