Companii

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Arad pentru conferinţa ZF Investiţi în România! Cele mai importante subiecte din economie vor fi dezbătute luni 9 octombrie de companii precum Porkprod, Astra Vagoane Călători, Transylvania Invest şi P.A.B. România

Bogdan Neacşu, CEO CEC Bank

Bogdan Neacşu, CEO CEC Bank

Autor: Alex Ciutacu

06.10.2023, 00:06 218

Starea economiei româneşti, modul în care pot fi încurajate investiţiile, reindustrializarea României, finanţările bancare şi oportunităţile aduse de fondurile europene sunt câteva dintre subiectele de pe agenda conferinţei.

Luni 9 octombrie, Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează la Arad conferinţa ZF Investiţi în România!, unde unii dintre cei mai importanţi bancheri se vor întâlni cu antreprenorii, managerii şi investitorii care pun în mişcare economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Aniroc Signature Hotel din Arad. Aici, invitaţii vor dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile companiilor care activează în România.

Cum arată economia locală în 2023? Cum facem eco­nomia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare econo­mi­că? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei? Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate invitaţi precum Călin Muscă, proprietarul Porkprod, Valer Blidar, omul din spatele Astra Vagoane Călători, Sergiu Gorban, CEO al Transylvania Invest sau Ion Sandu, proprietarul P.A.B. România.

De cealaltă parte, panelul de discuţii este completat de finanţatori, în frunte cu Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, care va discuta despre modul în care banca pe care o conduce reuşeşte să fie alături de antreprenori şi de proiectele lor de investiţii şi dezvoltare.

De asemenea, la dezbatere va participa Adina Călin, director produse şi servicii bancare la CEC Bank, precum şi Cristina Totu, director IMM în cadrul CEC Bank.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.

Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă e¬nergetică şi producţie de energie pentru auto¬consum, jucătorii din economia locală au a¬nunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încu¬rajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO