Companii

ZF Live. Adriana Codruţa Georgescu, WU Executive Academy, şi Iulia Maliş, Ipsos Interactive Services: Absolvenţii unui program de Executive MBA îşi recuperează investiţia în program în trei ani. „Absolvenţilor le creşte salariul cu poate 900 - 1.000 de euro după terminarea programului“

Autor: Ramona Cornea

05.07.2023, 18:30 178

„De la începutul programului deja am cel puţin doi sau trei colegi care şi-au schimbat poziţiile ori în cadrul companiei pentru care lucrează, ori au făcut o mutare“.

Absolvenţii unui program de E­xecutive MBA care-şi plătesc sin­guri studiile îşi recuperează banii in­ves­tiţi în circa trei ani de la absolvire, a fost una dintre concluziile emisiunii de business ZF Live care le-a avut drept invitate pe Adriana Codruţa Geor­ges­cu, program manager Exe­cutive MBA Bucharest în cadrul WU Exe­cu­tive Academy şi pe Iulia Maliş, legal counsel, Ipsos Interactive Services

„Le trimitem studenţilor nişte for­mulare prin care să ne spună dacă i-a ajutat MBA-ul acesta cu ceva la doi ani după absolvire şi dacă li s-au mărit salariile, iar din feedbackul absolvenţilor îşi recuperează inves­ti­ţia în aproximativ trei ani, ceea ce în­seamnă că le creşte salariul cu poate 900 - 1.000 de euro după terminarea programului“, a spus Adriana Geor­gescu în cadrul emisiunii de business.

De anul acesta, programul EMBA Bucharest de la WU Exe­cutive Academy costă 42.000 euro, iar cursurile se desfăşoară pe o peri­oadă de 16 luni. În general, dintr-o clasă a programului, 30% dintre stu­denţi îşi plătesc singuri cursurile, o treime îşi plătesc parte în parte cu firma, iar pe o treime firma îi spon­sorizează total, conform datelor trans­mise anterior de WU.

„Pot să spun că de la începutul programului deja am cel puţin doi sau trei colegi care şi-au schimbat poziţiile ori în cadrul companiei pentru care lucrează, ori au făcut o mutare şi sunt convinsă că are directă legătură cu faptul că fac parte din acest EMBA şi asta i-a ajutat. Sunt deja schimbări palpabile“, a spus Iulia Maliş în cadrul emisiunii ZF Live.

Iulia Maliş este la jumătatea programului de EMBA de la Wu, a parcurs deja şase module. Ea spune că a ales acest program de studiu pentru manageri pentru că vrea să avanseze pe o poziţie regională.

„Îmi doream foarte mult de ceva ani aceste EMBA la WU. Mi-am dorit foarte mult o experienţă într-un mediu multinaţional de aceea am şi  început această aventură alături de cei de la Ipsos. De asemenea, îmi doresc o poziţie regională şi aveam nevoie de aceste informaţii mai structurate şi mai bine organizate şi la nivel regional şi la nivel global ca să înţeleg mai bine cum merg lucrurile. În momentul de faţă eu am poziţia de legal counsel pe România şi fac parte din echipa de lidership  locală, însă îmi doresc o poziţie regională şi pentru asta mă va ajuta experienţa pe care o dobândesc în cadrul acestui EMBA“, a detaliat ea.

Pe lângă experienţa cu profesorii şi cu modulul în sine, importanţa programului vine şi din partea networking cu colegii, după cum spune Iulia Maliş.

„Ei sunt profesionişti foarte experimentaţi şi învăţ în fiecare zi câte ceva de ei.“

Executive MBA Bucharest este prezent în România de peste 15 ani şi deţine o comunitate de peste 450 de alumni. Programul este oferit de WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU). Noua serie de EMBA va începe în luna noiembrie 2023 şi se va desfăşura pe parcursul a 16 luni, în regim part-time.

„Încă încă suntem în proces pentru generaţia care va începe în noiembrie, probabil că vom termina în jur de luna septembrie procesul de recrutare. Ţinta noastră este între 20 şi 25 de studenţi pentru o clasă. Clasa de acum este de 39, cea mai mare cohortă a noastră. Am oprit înscrierea la 39 de studenţi, cu toate că programul  similar de la Viena are până la 50 de studenţi în clasă şi au doar o singură clasă. Noi am zis să ne oprim la 39 pentru că ni  s-a părut suficient de mare clasa“, a explicat Adriana Codruţa Georgescu.

Dintre studenţii care aplică la programul de EMBA, circa 95% dintre ei îl finalizează.

„Nu prea avem studenţi care renunţă pe parcurs, poate renunţă o persoană la doi - trei ani. Oamenii se retrag din motive financiare, de boală sau de relocare.  Studenţii au la dispoziţie opt semestre să termine programul, deci dacă cineva primeşte un proiect la Singapore nu pierde banii pe care i-a plătit, poate să întrerupă studiile şi să-şi facă proiectul în următorii patru ani“, a mai spus reprezentanta programului de EMBA de la WU.

Programul cuprinde 14 module, care încorporează noţiuni de management general şi leadership global, dar şi noi domenii de interes, cum ar fi transformarea digitală, business analitytics şi change management.

„Avem 14 module şi 15 profesori pentru că la unul dintre module predau doi profesori. Nu avem profesori români, cred că lucrul acesta ne diferenţiază de celelalte programe din piaţa din România, studenţii vin la noi în program să primească experienţa internaţională. Majoritatea studenţilor au făcut şcoala, facultate, poate chiar o masterat în România, iar acum îşi doresc să vadă lucrurile diferit, să aibă parte de o predare a unui profesor străin. Avem jumătate dintre 15 profesori de la Wienna University, iar cealaltă jumătate sunt de pe restul globului, adică avem de la Madrid, de la Barcelona, din Frankfurt, din SUA, din Israel, deci avem profesori de oriunde de glob“, a concluzionat Adriana Codruţa Georgescu.

Studenţii au vârsta medie de 38 de ani, dintre care 15 ani de experienţă profesională şi 8 ani de experienţă de leadership. Ponderea bărbaţi/femei în cadrul unei clase este de 65% - 35%.

Studenţii de EMBA provin din industrii precum IT, finanţe, comerţ, la FMCG, domeniul medical, energie, servicii, transporturi, agricultură, construcţii/ inginerie, educaţie sau avocatură.

Iulia Maliş, legal counsel, Ipsos Interactive Services: În momentul de faţă eu am poziţia de legal counsel pe România şi fac parte din echipa de lidership locală, însă îmi doresc o poziţie regională şi pentru asta mă va ajuta experienţa pe care o dobândesc în cadrul acestui EMBA.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO