Omul de afaceri italian Giulio Da Sacco a venit în România acum mai bine de un deceniu şi a deschis restaurantul Grano din cartierul Floreasca într-o perioadă în care în zonă nu existau alte localuri.
Între timp însă, cartierul a atras câteva zeci de baruri şi restaurante, mai ales odată cu dezvoltarea în apropiere a cartierului de corporatişti Aurel Vlaicu-Pipera.
Grano a rezistat însă, având în prezent peste 100 de clienţi pe zi, majoritatea români. Giulio Da Sacco afirmă că a avut nevoie de 4-5 ani ca restaurantul să meargă bine, însă a fost ajutat şi de faptul că piaţa s-a dezvoltat. Odată cu ea însă, a crescut şi competiţia, deci e o sabie cu două tăişuri. „Este greu. Grano a rămas pe piaţă pentru că nu am încercat să facem profit mare şi am avut răbdare. A fost o combinaţie de factori, dar şi puţin noroc. Sunt restaurante care au succes incredibil din prima zi. Alţii au nevoie de 5 ani să aibă rezultate. Noi am funcţionat bine de la început, dar primul milion de euro ca cifră de afaceri l-am făcut după şase ani“, a spus Giulio Da Sacco în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live organizată la Promenada Mall. Acum nivelul businessului este sub acest prag cu puţin, potrivit lui.