Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Bogdan Mihail, preşedintele Smithfield România

Secțiune susținută de Medlife Logo

27 oct 2015 Autor: Mădălina Panaete

  Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business", care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Bogdan Mihail, 49 de ani, conduce din 2010 grupul de firme Smithfield România, care include companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

În total, cele trei companii au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 1,6 miliarde de lei (370 mil. euro) şi circa 2.000 de salariaţi.

Smithfield este cel mai mare jucător de pe piaţa de carne din România, dar şi unul dintre cei mai mari din lume.

Bogdan Mihail lucrează în cadrul Smithfield din anul 2007, când a devenit director general al Smithfield Ferme.

Anterior, a fost vicepreşedinte şi director executiv al producătorului de băuturi alcoolice Prodal’94, companie în care a lucrat aproximativ 14 ani.

Numirea în funcţia a preşedinte al Smithfield România l-a propulsat pe Bogdan Mihail în topul celor mai puternici executivi români din economie. În plus, este şi unul dintre puţinii români care au primit mandat pentru a conduce operaţiunile interne ale unui gigant mondial.

Bogdan Mihail este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.  Ulterior, a absolvit Executive MBA la Asebuss & Washington University din Seattle, după care a urmat cursurile Advanced Management Program la Harvard Business School (HBS) din SUA. În 2006 a absolvit cursurile Advanced Management Program, INSEAD din Franţa, iar în 2010 a absolvit cursurile Institute of Directors (IOD), UK.

SmithfieldFoods, compania-mamă a Smithfield România, a intrat în 2013 în portofoliul companiei chineze WH Group, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

Pe piaţa din România, Smithfield concurează cu companii precum Unicarm sau Agricola Bacău.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.10.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ZF Who’s who in business
, Bogdan Mihail
, Smithfield România
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide