Constructii & Imobiliare

Belgienii de la Etex îl numesc pe Cristian Moldovan în funcţia de director industrial al producătorului de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România)

Belgienii de la Etex îl numesc pe Cristian Moldovan în...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2023, 11:50 193

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a grupului belgian Etex, l-a numit pe Cristian Moldovan în funcţia de director industrial.

Cu o experienţă de peste trei ani în cadrul Etex Building Performance SEE, Cristian Moldovan a preluat această poziţie după ce în ultimii doi ani a ocupat funcţia de manager al fabricii de ipsosuri, gleturi şi tencuieli de la Aghireşu, judeţul Cluj, unde a coordonat mai multe proiecte importante printre care cel de modernizare al instalaţiei de însăcuire şi paletizare sau procesul de implementare de echipamente noi pentru dezvoltarea gamei de produse.

“Inovaţia stă la baza strategiei de business a Etex, iar Cristian Moldovan are atitudinea şi viziunea necesare pentru a orienta, din poziţia de director industrial, echipa şi afacerea Etex către succes”,spune Andrei Popa, CEO SEE al Etex Building Performance.

Absolvent al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Cristian Moldovan deţine, de asemenea, trei ani de experienţă internaţională dobândită în Arabia Saudită.

Grupul Etex desfăşoară activităţi în 45 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania, având peste 13.500 de angajaţi care lucrează în 140 de fabrici.  

În 2021, grupul a raportat venituri de 3 miliarde de euro şi un REBITDA de 570 de milioane de euro.

În România, Etex Building Performance operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii: fabrica de gips-carton de la Turceni şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu.

Compania furnizează produse din ipsos şi sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale, spitale, centre comerciale şi spaţii industriale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO