Constructii & Imobiliare

Clădirea de birouri U-Center 1 aflată în portofoliul Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al familiei Pavăl de la Dedeman, întră în administrarea companiei de consultanţă imobiliară CBRE, care gestionează 1,2 mil. mp de spaţii office, retail şi rezidenţial în piaţa locală

Clădirea de birouri U-Center 1 aflată în portofoliul...

Autor: Cristina Bellu

23.10.2023, 09:15 221

CBRE, principalul jucător pe piaţa de consultanţă imobiliară, a devenit administratorul clădirii de birouri U-Center 1, dezvoltată de Forte Partners şi deţinută în prezent de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii financiare al familiei Pavăl de la Dedeman.

Compania  va gestiona toate aspectele proprietăţii în relaţia cu chiriaşii, subcontractorii şi cu autorităţile.

„Ne bazăm pe experienţa CBRE pentru a gestiona clădirea şi comunitatea ei, astfel încât chiriaşii noştri să simtă valoarea adăugată a faptului că operează în U-Center 1”, spune Andreea Druga, Managing Director, Dedeman Office Division.

Pavăl Holding a cumpărat în noiembrie 2022 de la Forte Partners prima fază a birourilor U Center din zona Tineretului din Capitală. Proiectul, aflat la prima fază de dezvoltare dintr-un amplu proiect imobiliar, a primit certificarea internaţională WELL CORE, la nivel Platinum.

Printre companiile chiriaşe prezente în clădire se numără Endava, Booking Holdings, UP Romania, BT Stup, DCS plus.  

U-Center 1 are o suprafaţă de 31.000 mp GLA şi deţine, de asemenea, certificarea LEED v4 PLATINUM.

De la preluarea administrării realizată la începutul anului, U-Center 1 a beneficiat de know-how-ul şi abordarea de tip platformă a CBRE, trecând prin procese de optimizare şi maximizare a calităţii pentru serviciile de Facility management, Cleaning şi Security, eficientizarea consumului energetic, creşterea gradului de reciclare a deşeurilor, şi i s-au atribuit indicatori clari şi măsurabili de performanţă pentru toate acestea.

„Abordarea noastră este una ancorată în ospitalitate, cu o viziune clară de a asigura un nivel de servicii asemănător unei "experienţe hoteliere de 5 stele”, adaugă Răzvan Stoica, Account Director PM Offices, CBRE România.

Departamentul de Property Management al CBRE România are în managementul său un total de 1,2 milioane mp de spaţii, atât de office, ce include 38 de clădiri de birouri, cât şi de retail şi rezidenţial premium.

„Valoarea unui property manager se vede mai ales în cazul clădirilor aflate la extreme – fie cele de generaţie mai veche, dar cu provocări diverse care ne solicită experienţa, fie cele recent dezvoltate, care dispun de cele mai noi soluţii de tehnologie, de proiectare şi construcţie cum este cazul U-Center 1, care ne fac să fim mereu creativi şi inovatori pentru a reuşi să optimizăm chiar şi acolo unde deja există eficienţă. Dacă ne concentrăm exclusiv pe segmentul de clădiri de birouri din Romania, între 18% şi 23% din totalul costului de administrare este generat de consumul de utilităţi. Acest lucru duce la nevoia de a identifica în primul rând acele îmbunătăţiri care pot fi implementate astăzi”, explică Valeriu Toma, Head of Property Management, CBRE România.

U Center este al treilea mare proiect din portofoliul fraţilor Pavăl în Capitală după The Bridge - dezvoltat tot de Forte Partners şi Dacia One, dezvoltat şi vândut de Atenor. De asemenea, Dedeman a cumpărat şi clădirea The Office din Cluj în 2019 într-o tranzacţie de circa 130 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO