Constructii & Imobiliare

Colliers şi Exploratist, agenţie locală de employee experience, lansează o soluţie pentru crearea de spaţii de lucru flexibile şi personalizate, care cresc colaborarea în echipă cu până la 40% şi productivitatea cu până la 15%

Victor Cosconel, Director, Head of Office & Industrial Agencies, Colliers Romania

Victor Cosconel, Director, Head of Office & Industrial Agencies, Colliers Romania

Autor: Cristina Bellu

14.06.2023, 11:05 260

Colliers, jucător global în servicii de consultanţă imobiliară, împreună cu Exploratist, agenţie locală de employee experience, lansează soluţia FutureFit Offices pentru crearea unui spaţiu de lucru personalizat şi optimizat cu până la 30%, avansat tehnologic şi ecologic, dar şi cu o capacitate sporită de adaptare la noi moduri de lucru.

Proiectul contribuie la creşterea productivităţii cu până la 15% şi a nivelului de satisfacţie al angajaţilor, cu impact direct asupra performanţelor companiei şi brandului de angajator, spun oficialii celor două companii.

„Noile moduri de lucru, aflate în evoluţie continuă, impun configuraţii flexibile, versatile şi prietenoase ale spaţiului de lucru. Dacă înainte companiile puneau accent pe cât de eficient pot folosi spaţiul de birouri, acum discuţia este despre modul în care se simte angajatul la muncă, iar preocuparea este legată de cum să creeze o atmosferă de lucru atractivă. Birourile individuale vor ocupa sub 30% din suprafaţa totală, pentru că accentul se va pune pe zonele de colaborare, de socializare şi relaxare, care estimăm că vor ocupa peste 70% din suprafaţă în majoritatea companiilor”, spune Victor Cosconel, Director, Head of Office & Industrial Agencies, Colliers Romania. 

Printre avantajele soluţiei integrate dezvoltate de Colliers şi Exploratist se numără optimizarea spaţiului cu 30%, creşterea ratei de întoarcere la birou, o capacitate sporită de adaptare la schimbările tehnologice şi la noi moduri de lucru, îmbunătăţirea experienţei angajaţilor, creşterea performanţelor de mediu sau impactul redus asupra mediului. 

De asemenea, îmbunătăţind experienţa angajaţilor, FutureFit Offices conduce la creşterea colaborării cu 40%, la o productivitate mai mare cu 15% şi la o creştere a NPS-ului cu 40%.  În plus, studiile recente sugerează că angajaţii fericiţi vând cu 37% mai mult şi sunt de 3 ori mai creativi, iar angajaţii implicaţi sunt cu 21% mai performanţi.

„Experienţa angajaţilor are impact direct asupra businessului: creşte performanţa companiei şi credibilitatea brandului de angajator, atracţia şi retenţia de talente, eficienţa demersurilor de diversitate şi incluziune, capacitatea de a inova şi multe alte obiective de business aferente”, subliniază Mirela Tănase, Senior Partner Strategy & Sales, Exploratist.

Colliers şi Exploratist au împărţit procesul de dezvoltare şi implementare a soluţiei FutureFit Offices în 4 etape: analiză, strategie, implementare şi suport în perioada de tranziţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO