Constructii & Imobiliare

Colliers: Piaţa închirierilor de birouri îşi revine, dar vor mai trece câţiva ani până să atingă nivelul din perioada pre-pandemică

Colliers: Piaţa închirierilor de birouri îşi revine,...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2022, 11:03 174

Cererea totală pentru spaţii de birouri a crescut cu 23% în 2021, până la 263.000 de metri pătraţi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele Colliers, trimestrul patru fiind primul cu adevărat normal din ultimii doi ani, spun consultanţii.

Cererea nouă a fost de 104.000 de metri pătraţi, în creştere cu 47% faţă de perioada similară din 2020.  

În opinia Colliers, semnalele privind cererea viitoare oferă încrederea că revenirea pe piaţa de birouri poate începe cu adevărat din 2022, chiar dacă va mai fi nevoie de câţiva ani până se va atinge un nivel comparativ cu perioada pre-pandemică.

„Dacă ne raportăm la anii precedenţi, 2021 rămâne un an relativ slab, dar a doua jumătate a anului a oferit semnale încurajatoare atât din zona companiilor, cât şi a contractelor semnate. Astfel, cererea noua din trimestrul patru a fost în linie cu media trimestrială înregistrată din 2015 până în prezent”, precizează George Didoiu, Director Tenant Services Office 360 la Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO