Constructii & Imobiliare

Elveţienii de la Holcim extind cu 20% capacitatea de producţie a fabricii de ciment din Câmpulung, după investiţii de peste 25 mil. euro

Elveţienii de la Holcim extind cu 20% capacitatea de...

Autor: Cristina Bellu

06.10.2023, 16:20 4866

Holcim România, cel mai mare pro­ducător de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri, activ în fa­bricarea cimentului, a investit peste 25 de milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Câmpulung, proiect care completează o investiţie de peste 100 de milioane de euro realizată în urmă cu 15 ani în retehnologizarea unităţii.

De altfel, fabrica de ciment de la Câmpulung se află în topul operaţiunilor Holcim la nivel global în ceea ce priveşte performanţele şi tehnologiile implementate în proiectul Plants of Tomorrow dedicat automatizării, digitalizării şi dezvoltării de operaţiuni sustenabile, spun oficialii companei,

„Holcim crede în capacitatea de dezvoltare a economiei româneşti, de aceea sunt realizate investiţii mari şi constante atât în capacităţile de producţie existente, precum şi în noi oportunităţi de business”, spune Cornel Banu, Director Industrial Holcim România şi Moldova.

Potrivit acestuia, scopul investiţiei este acela de a adresa nevoia de ciment existentă pe piaţa de construcţii din România, dar şi de a consolida operaţiuni durabile în cadrul companiei, eficientizând procesul logistic şi diminuând volumul de emisii de CO2 provenite din transportul pe distanţe lungi a materialelor de construcţii.

Holcim, liderul pieţei de materiale de construcţii din România, este  activ pe piaţa locală prin două fabrici.

De la începutul anului 2023, Holcim a cumpărat compania Stones Business Development, extinzându-şi divizia de agregate din portofoliu, dar şi pe cea de betoane, odată cu achiziţia activelor companiei Betonexpres din zona Floreşti, judeţul Cluj.

Aceste tranzacţii vin după ce producătorul a mai făcut şi alte achiziţii în ultimii ani. În 2022, Holcim a cumpărat compania General Beton România din judeţul Timiş.

Anul trecut, Holcim, a raportat un profit de 427,8 milioane de lei, la afaceri de 2,2 miliarde de lei.

Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume.

La începutul lui 2021, la conducerea Holcim România a venit Bogdan Dobre care l-a înlocuit astfel pe Horia Adrian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO