• Leu / EUR4.8909
  • Leu / GBP5.7696
  • Leu / USD4.7450
Constructii & Imobiliare

Enel duce staţiile de încărcare rapidă pentru maşinile electrice în mai multe centre comerciale deţinute de NEPI, cel mai mare dezvoltator de mall-uri şi centre comerciale din România

Enel duce staţiile de încărcare rapidă pentru maşinile electrice în mai multe centre comerciale deţinute de NEPI, cel mai mare dezvoltator de mall-uri şi centre comerciale din România

Autor: Cristina Bellu

07.04.2021, 15:14 440

Enel X România, membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel urmează să instaleze 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în mai multe centre comerciale din ţară aflate în portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar în zona de retail real estate din România.

Compania anunţă că punctele de reîncărcare rapidă se vor afla în centrele comerciale ale NEPI din Bucureşti, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Buzău, Galaţi, Brăila, Târgu-Jiu şi Satu Mare.

Staţiile acoperă o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din sudul, centrul şi vestul ţării.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru şoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambiţios anul acesta pentru extinderea lanţului de staţii de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil.  Suntem deja prezenţi de la est la vest şi ne-am propus să conectăm şi partea nordică a ţării de cea sudică”, spune Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Marius Barbu, Asset Director în cadrul NEPI Rockcastle, menţionează că una dintre direcţiile strategice ale investitorului imobiliar, pe termen lung, vizează susţinerea economiei verzi din România, cât şi în celelate opt ţări în care deţine centre comerciale.

„Prin intermediul acestui proiect, ne consolidăm poziţia în domeniul sustenabilităţii şi, împreună cu Enel X, reuşim să punem pe harta mobilităţii sustenabile cele mai importante oraşe din România. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziţia clienţilor locuri de parcare special amenajate pentru accesul la staţiile de încărcare a maşinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât şi supraterane”, spune Marius Barbu.

Parteneriatul dintre Enel X şi NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 staţii JuicePump şi a altor 14 de tip JuicePole, fiecare dintre cele 25 permiţând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice.

Cu aceste unităţi, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X România în toată ţara depăşeşte 120.

Staţiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

În România, NEPI Rockcastle deţine centrele comerciale Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timişoara, City Park Mall Constanta, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamţ, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzau, Shopping City Târgu Mureş.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470