Constructii & Imobiliare

Furnizorul global de tehnologie Expleo închiriază 3.000 mp în proiectul Palas Campus Iaşi, cea mai mare clădire de birouri din ţară, care integrează 54.000 mp de spaţii office

Furnizorul global de tehnologie Expleo închiriază 3.000...

Autor: Cristina Bellu

15.02.2023, 10:08 413

Compania globală de inginerie, tehnologie şi consultanţă Expleo a închiriat 3.000 de metri pătraţi în proiectul Palas Campus Iaşi, cea mai nouă investiţie office de regenerare urbană pe care grupul Iulius o va inaugura în această primăvară, în proximitatea ansamblului mixt Palas.

Biroul va găzdui întreaga echipă din Iaşi, formată în prezent din aproximativ 400 de specialişti

„Suntem nerăbdători să participăm la dezvoltarea acestei locaţii, ce reprezintă un pilon cheie pentru grup prin valorificarea cunoştinţelor din domeniu şi a expertizei extinse în arii precum: inginerie AI, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică şi ştiinţa datelor. Vom continua să angajăm specialişti pe diverse posturi, precum: Sr. Testing and Validation Engineer, System Engineer şi Model Based Design Engineer – Automotive Projects, Cyber Security Engineer – Embedded Systems, Data Analyst şi Software Developer (Java/Angular) - IT&C Projects, aşadar vom avea ocazia să îi ajutăm să îşi gestioneze propria dezvoltare profesională şi să susţină misiunea globală a companiei Expleo”, spune Vincent Fusier, Chief Operating Officer  (COO) Expleo România.

Expleo este o companie cu 40 de ani de experienţă în inginerie IA, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică, cu birouri în 30 de ţări şi peste 15.000 de angajaţi, un business care generează afaceri de peste 1 miliard de euro.

Echipa din România lucrează la proiecte dedicate industriilor auto şi aeronautică, cu soluţii care reinventează călătoriile pe uscat şi în aer.

„Palas  Campus va fi un hub de inovaţie şi cea mai mare comunitate de business regională, cu un impact pozitiv asupra competitivităţii Iaşului”, adaugă Ionuţ Pavel, Office Buildings Manager Palas Iaşi & Palas Campus.

Palas Campus integrează 54.000 mp de spaţii office şi alţi 6.000 mp de retail şi include şase corpuri de clădiri. Imobilele, cu o înălţime de până la 6 etaje, sunt dispuse astfel încât să creeze o curte interioară, cu spaţii verzi şi de promenadă.

În spaţiile de retail, angajaţii şi locuitorii din proximitate vor avea acces la restaurante, cafenele şi terase, precum şi o zonă dedicată producătorilor şi antreprenorilor locali. Campusul beneficiază de 625 de locuri de parcare în subteran, 650 de metri lungime de piste de ciclism, spaţii securizate pentru biciclete, precum şi vestiare şi duşuri.

Proiectul Palas Campus se află în proces de dublă certificare green – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al  International Finance Corporation (IFC) şi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al US Green Building Council.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO