• Leu / EUR4.6830
  • Leu / GBP5.2808
  • Leu / USD4.1063
Constructii & Imobiliare

Gabriela Firea anunţă noi proiecte în Bucureşti: A fost predat amplasamentul pentru lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză

Gabriela Firea anunţă noi proiecte în Bucureşti: A fost predat amplasamentul pentru lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

6 aug 2018 1020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, luni, că primăria a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză.

"Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reuşit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiţie la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare.Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni. Concret, lucrarile care vor fi executate in cadrul acestui contract sunt: largirea la 4 benzi a 1,8 km de strada, cate 2 benzi pe sens de cate 3,5m, realizarea trotuarelor cu o latime de 4,5m; reconfigurarea intersectiilor pe care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spatiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări şi semaforizare pe anumite segmente", a transmis primarul general, pe Facebook.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup -Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii, arată Firea. Au urmat unele modificări ale proiectului iniţial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă şi s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate reţelele de apă, canal şi iluminat public, iar listele de cantităţi, actualizate la noii parametri.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6830
Diferență: 0,0171
Ieri: 4.6822
Azi: 4.1063
Diferență: 0,2197
Ieri: 4.0973
Azi: 5.2808
Diferență: 0,3611
Ieri: 5.2618
Azi: 4.1555
Diferență: 0,0048
Ieri: 4.1553