Constructii & Imobiliare

Holdingul ROCA Industry, listat la BVB, negociază pentru achiziţia unui pachet din acţiunile producătorului de uşi Workshop Doors, cu peste 180 de angajaţi şi afaceri de 10,5 mil. euro în 2022

Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry

Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry

Autor: Cristina Bellu

25.07.2023, 09:20 1854

ROCA Industry (simbol bursier ROC1), holdingul de materiale de construcţii al ROCA Investments, anunţă intenţia de achiziţie prin compania ECO EURO DOORS, parte a holdingului, a unui pachet de acţiuni în cadrul producătorului de uşi de interior Workshop Doors, care deţine două unităţi de producţie la Reghin şi Petelea, în judeţul Mureş.

Tranzacţia nu a fost semnată încă, urmând să fie supusă unui proces de evaluare internă şi aprobărilor Consiliului Concurenţei, sau a altor autorităţi competente, spun oficialii ROCA Industry.

Prin această nouă achiziţie, ROCA Industry vrea să extindă capacitatea de producţie a ECO EURO DOORS şi să diversifice gama de uşi cu produse noi şi competitive pe piaţa din România.  

“Hodingul ROCA Industry ramâne fidel planurilor sale de consolidare prin achiziţii strategice şi de a scala si poziţiona astfel industria locală pe harta marilor performeri europeni. De aceea, pe un segment de piaţă dominat de importuri şi de produse slab calitative, ne bucurăm să facem noi paşi înainte către reindustrializarea României – prin infuzie de capital şi know-how” spune Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Workshop Doors, companie înfiinţată în 2009, cu sediul la Petelea, deţine 2 fabrici proprii, la Reghin şi Petelea şi exportă un procent considerabil din producţia proprie. Compania avea 184 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.  

“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluţie sănătoasă. La nivelul volumului de producţie, acesta s-a situat pe locul al treilea între toţi producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uşi, realizate în fabricile sale. Şi credem ca împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici şi mai relevanţi atât pe piaţa naţională cât şi pe pieţele regionale din Europa. Modelul nostru de achizitie are in vedere o abordare integrate, care presupune susţinerea şi dezvoltarea angajaţilor şi creşterea performanţei lor în noua structură, explică Ionuţ Bindea.

Piaţa de desfacere a uşilor de interior este reprezentată în acest moment, în proporţie de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este în principal China, piaţa acestora fiind dominată pe produse de slabă calitate, la un cost redus. În oglindă, piaţa producătorilor locali este una fragmentată şi doar 58% din producţia autohtonă este comercializată local, restul mergând la export.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO