Constructii & Imobiliare

Semne bune anul are: Nicuşor Dan a deblocat actualizarea Planului Urbanistic General. Prima versiune va fi predată în decembrie 2023 şi va înlocui varianta actuală, veche de 20 de ani

Semne bune anul are: Nicuşor Dan a deblocat actualizarea...

Autor: Cristina Bellu

03.01.2023, 12:20 1305

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a semnat actul adiţional care permite realizarea actualizării Planului Urbanistic General (PUG).

Acesta prevede că un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură va realiza o primă versiune a noului PUG în decursul acestui an, având ca termen de predare luna decembrie, iar începând cu 2024 documentaţia urmează să mergă la ministere pentru avizare.

În 2013, primăria Capitalei semna un contract pentru revizuirea Planului Urbanistic General, execuţie care s-a blocat în anul următor.

“Am reuşit să deblocăm acestă situaţie şi, la finalul anului 2022, am semnat actul adiţional pentru realizarea actualizării PUG. Termenul de predare a acestei prime versiuni este decembrie 2023, iar începând cu 2024, documentaţia va merge la ministere pentru avizare. Sperăm ca acest proces să fie cât mai rapid, astfel încât să avem un document juridic care să fie aplicabil cât mai rapid”, a spus Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, prin noul Plan Urbanistic General se propune o dezvoltare sustenabilă a Bucureştiului.

În prezent, în Capitală se construieşte după Planul Urbanistic General aprobat în 2000.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO