Constructii & Imobiliare

Soluţia Transporturilor pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei: modernizarea drumului judeţean între Câmpina şi Săcele şi centuri la Comarnic şi Buşteni

Soluţia Transporturilor pentru aglomeraţia de pe Valea...

Autor: Andreea Neferu

29.01.2015, 18:11 1201

Drumul judeţean 102I pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ar putea fi modernizat în perioada următoare pentru a decongestiona traficul de pe Valea Prahove, în timp ce la Comarnic şi Buşteni ar putea fi construite centuri tot în acelaşi scop, a spus ministrul transporturilor Ioan Rus, într-o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova.

„Cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii (din Prahova – n.red.) am putea avea într-o lună de zile toate documentele puse la punct, astfel încât să introducem în Guvern decizia de a materializa acest drum (modernizarea drumului judeţean între Câmpina şi Săcele – n.red.). În acelaşi timp studiem şi posibilitatea unei centuri la Comarnic şi una la Buşteni. Drumul Judeţean 102 I, Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, are lungimea de aproximativ 60 km şi reprezintă o alternativă viabilă, având în vedere că acest drum ar putea fi modernizat în perioada următoare”, a afirmat Rus.

Ministrul transporturilor a mai amintit în cadrul unei conferinţe de la începutul acestui an posibilitatea ca drumul judeţean între Câmpina şi Săcele să fie modernizat, pentru a putea prelua traficul de pe Valea Prahovei. Rus reia aceste declaraţii cu doar două săptămâni înainte ca statul să anunţe dacă proiectul de concesiune al autostrăzii Comarnic-Braşov, gândită să decongestioneze traficul de pe Valea Prahovei, va continua sau nu. În urmă cu mai bine de un an, statul a selectat trei investitori privaţi pentru această autostradă - francezii de la Vinci, grecii de la Aktor şi austriecii de la Strabag -, însă de atunci contractul de concesiune nu a fost semnat, principala problemă fiind găsirea unei finanţări.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO