Constructii & Imobiliare

Tranzacţie imobiliară. Germanii de la ATOSS Software au închiriat 2.000 mp de birouri în Vox Technology Park Timişoara

Tranzacţie imobiliară. Germanii de la ATOSS Software au...

Autor: Cristina Bellu

05.04.2021, 09:19 7920

ATOSS Software, una dintre cele mai mari companii de software active în zona de vest a României, a închiriat 2.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Vox Technology Park din Timişoara, unde îşi va reloca echipa începând cu luna mai.

”Noul sediu ne permite desfăşurarea activităţii conform ’New ways of working’, adică să lucrăm împreună într-un mod transparent şi foarte colaborativ”, spune Andreas Obereder, CEO ATOSS Software.

Birourile au fost amenajate conform tuturor măsurilor de siguranţă pentru desfăşurarea activităţii şi includ numeroase spaţii de discuţii şi întâlniri, zone de relaxare şi jocuri şi o zonă barista. Toţi cei 170 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în schimburi săptămânale, la birou şi la distanţă, având facilitatea din partea angajatorului de a se testa Covid-19, înainte de sosirea la sediul companiei, specifică reprezentanţii Vox Property Group, dezvoltatorul şi proprietarul proiectului de birouri.

Prin înţelegerea încheiată cu ATOSS Software, Vox Technology Park ajunge la peste 7.200 de metri pătraţi de birouri închiriaţi de la debutul pandemiei Covid-19 pe plan local, unul dintre cele mai bune rezultate înregistrate pe segmentul de profil în ultimul an.

”Ultimele 12 luni au fost marcate în general de incertitudine, de măsuri de distanţare socială şi de desfăşurarea activităţii profesionale de la distanţă. Piaţa de birouri a fost implicit printre cele mai afectate sectoare, ceea ce face ca rezultatul Vox Technology Park să fie cu atât mai excepţional. Am închiriat peste 7.200 de metri pătraţi de birouri de la debutul pandemiei Covid-19, aproximativ 90% din suprafaţă fiind reprezentată de contracte noi”, spune Mark Oancea, Managing Director în cadrul Vox Property Group, dezvoltatorul şi proprietarul proiectului de birouri.

Printre companiile care au ales Vox Technology Park în ultimul an se numără producătorul german de componente auto Kromberg & Schubert, producătorul şi retailerul de mobilier Casa Rusu, compania de inginerie a telecomunicaţiilor Connect44 şi universitatea americană Zetta University.

ATOSS Software AG are birouri regionale în Germania, Austria, Elveţia, Olanda şi România şi deserveşte peste 10.000 de clienţi din 46 de ţări.

Vox Technology Park are o suprafaţă totală de 26.600 de metri pătraţi şi a fost finalizat în Timişoara în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro. Compania are în dezvoltare şi proiectul rezidenţial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO