Constructii & Imobiliare

Un nou episod în Epopeea de la Domneşti: S-a emis Ordinul de Începere pentru realizarea Pasajului, contract de 91 mil. lei care trebuie derulat de Straco şi Comnord

Un nou episod în Epopeea de la Domneşti: S-a emis...

Autor: Bogdan Alecu

05.01.2018, 13:24 2579

Vineri, 05.01.2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) a emis Ordinul de începere pentru realizarea obiectivului "Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti".

Durata contractului de execuţie lucrări este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. În data de 10.05.2017,  CNAIR S.A. şi Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. au semnat contractul aferent acestui obiectiv.

Valoarea contractului de lucrări este de 91.552.381.90 lei, fără TVA.

Ultimul anunţ al companiei de drumuri legat de pasajul de la Domneşti s-a făcut în luna februarie a anului trecut când s-au anunţat constructorii, iar cu alt an şi jumătate înainte de acesta, a fost anunţat proiectul. Practic, pentru un pasaj peste un drum, compania de drumuri a emis câte un anunţ în fiecare an, în ultimii trei, fără ca nimic să se întâmple pe teren. Mai mult, în 2009 s-a pus în discuţie pentru prima dată proiectul, iar în 2013 a fost realizată celebra vizită a lui Sorin Oprescu, Dan Şova, Victor Ponta şi Gabriela Firea la Domneşti, moment în care totul părea ca şi construit. Au trecut cinci ani de atunci şi la Domneşti se aşteaptă chiar mai mult în coloană.

Cel mai probabil, în 2020 pe la Domneşti se va putea circula decent, fară a aştepta ore în şir în coloană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO